Hoppa till sidans innehåll

KB med sista chansen till cupavancemang

07 OKT 2022 18:45
Under lördagen spelar Katrineholm Bandy sin andra gruppspelsmatch i Allsvenska Supercupen. En match som måste vinnas för att drömmen om avancemang ska leva vidare.
  • Skapad: 07 OKT 2022 18:45

Efter att ha förlorat inledningsmatchen i Allsvenska Supercupen, hemma mot Boltic, har nu Katrineholm Bandy kniven mot strupen inför bortamötet med Lidköpings AIK under lördagen. Seger är ett måste för att drömmen om avancemang ska leva vidare. På pluskontot är dock att laget har fyllt på energitankarna rejält efter att ha varit matchlediga i snudd på två veckor.

– Ja, absolut. Så är det. Vi hade kört på ganska tufft under en period och det märktes, framförallt i slutet av den perioden, att det var lite trötta skallar och trötta ben. Men nu när vi kom tillbaka i början av veckan så är det ny energi som har kommit in. Det är intressant att se nu på slutet att det är bättre tempo nu än vad det har varit tidigare, säger assisterande tränare Thomaz Doktare.

Lördagens motståndare har, i likhet med KB, haft stor omsättning i spelartruppen såväl som på ledarsidan inför den här säsongen och LAIK inledde sitt cupspel med att förlora borta mot Örebro SK med 5-2. Förra säsongen tog de sig dock hela vägen till elitseriekval och besegrade Katrineholm i båda lagens allsvenska möten.

– Det är svårt att säga (vad det blir för typ av match reds. anm.). De har haft stor omsättning, precis som vi, när det gäller lagbygget, men det är mycket unga, duktiga killar som kommer från Villas akademi. De har mycket bra spelare som är bra skolade, så jag förväntar mig en jämn match, men vi är där för att ta hem två poäng, säger Doktare.

Truppen till lördagens match innehåller dock en del förändringar då lagkapten Jesper Ekström alltjämt saknas på grund av skada och utöver det saknas även Gustav Danielsson och Gustaf Doktare under lördagen. Istället blir det bland annat KB-debut för 19-årige Konrad Björck, som lånas in från IFK Motala.

Matchtruppen mot Lidköpings AIK: #32 Jere Korhonen, 35 Henri Mattila#6 Marcus Mårtensson, #7 Niklas Eriksson, #8 Ville Hämäläinen, #11 Joonatan Irtamo, #15 Konrad Björck, #17 Simon Blomqvist#19 Alex Höög, #22 Esko Liukkonen, #23 Robin Hellqvist, #25 Linus Doktare#40 Gustav Mattsson#55 Olle Ekholm#76 Axel Hansson, #80 Jonathan Hyttinen.

Om ni inte har vägarna förbi Sparbanken Lidköping Arena under lördagen så går matchen utmärkt att se som PPV på bandyplay.se med sändningsstart 13.50.

Se hela intervjun med Thomaz Doktare nedan:

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link