Hoppa till sidans innehåll

Revanschsuget KB vill hitta energin igen

10 JAN 2020 17:48
Efter att ha inlett 2020 med förlust borta mot IFK Kungälv jagar nu Katrineholm Bandy revansch i helgens hemmamatcher mot IK Tellus och Kalix Bandy.
  • Skapad: 10 JAN 2020 17:48

Efter en stark höstsäsong fick Katrineholm Bandy sämsta tänkbara start på det nya året då trettondagens bortamöte med IFK Kungälv slutade med förlust. Chansen till revansch kommer dock snabbt och redan i helgen väntar dubbla hemmamatcher då IK Tellus och Kalix Bandy kommer på besök. Matcher där laget vet vad som behövs göras annorlunda för att det ska bli seger.

– Vi är jäkligt revanschsugna och vi går för full pott i helgen. Vi ska göra allt vi kan för att vinna de här två fajterna, säger ytterhalven Victor Nilsson.

– Vi kan inte ha de här två första halvlekarna som vi hade mot Nässjö och Kungälv. Vi måste få fart på våra grejer. Det är det viktigaste just nu. Bara vi kommer igång och får in energin igen så kommer det att bli mycket bättre, säger tränaren Roger "Gubben" Carlsson.

Lördagens möte med Tellus är så nära en seriefinal det går att komma då bara en poäng skiljer lagen åt på förhand och Stockholmarna delar serieledningen med Ljusdal. "Jordens lag" har bara förlorat en ynka match hittills den här säsongen och receptet har framförallt varit en tät defensiv. Deras 30 insläppta mål är nämligen klart bäst i serien.

– Jag har en känsla av att de är ganska bra defensivt. De sitter ihop bra i sin defensiv helt enkelt och det gör ju att vi måste ha en varierande och omväxlande offensiv, säger "Gubben".

De har en försvarsgeneral som du känner väl från din förra sejour i Katrineholm, Hampus Krantz. Hur gör man för att ta sig förbi honom?

– Jag vet inte om det är någonting speciellt med Hampus, men det är en sida man kan dra honom på. Jag säger inte vilken (skratt).

Victor Nilsson pekar i sin tur på några saker i det egna spelet som han tycker att laget måste göra mycket bättre än vad som var fallet i måndagens match på Skarpe Nord.

– Jag skulle säga att vi behöver förbättra vårt passningsspel betydligt och därigenom kunna straffa motståndarna hårdare på flera olika sätt. Vi spelade lite för rakt senast, säger han.

Den preliminära matchtruppen till lördagens drabbning innehåller en förändring jämfört med de senaste matcherna och det är att Olle Larsson får chansen att visa upp sig igen och istället vilas Marc Samuelsson.

Matchtruppen mot Tellus: 

Pontus Ekström, Henrik Karlsson, Joakim Olofsson, Jimmy Jeschinsky, Olle Ekholm, Olle Larsson, Niklas Eriksson, Emil Andersson, Lars Larsson, Victor Nilsson, Lucas Palm, Kristoffer Konttori, Eric Lisell, Jesper Ekström, Robin Hellqvist, Linus Doktare.

Se den allsvenska tabellen och statistik inför matchen på bandyallsvenskan.se >>

Lördagens match startar 15.00 på Backavallen och om ni inte har möjlighet att vara på plats så sänds den, i vanlig ordning, på bandyplay.se.

Se hela intervjun med Victor Nilsson i spelaren ovanför artikeln och hela intervjun med Roger "Gubben" Carlsson nedan.

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link