Hoppa till sidans innehåll

U-laget seriesegrare efter briljant seriefinal

29 FEB 2020 19:34
Katrineholm Bandy U blev under lördagen klara som seriesegrare i Division 2 Mellan efter att ha vunnit den direkt avgörande seriefinalen mot Wadköping Örebro BK med klara 8-3 (2-0).
  • Skapad: 29 FEB 2020 19:34

Efter att ha varit med och slagits i toppen av tabellen hela säsongen så fick Katrineholm Bandy U under lördagen kröna den sista säsongen utomhus på Backavallen med att spela en häftig, direkt avgörande, seriefinal mot Wadköping Örebro BK om seriesegern.

Gästerna, med bland annat ex-katrineholmaren Simon Husby i laget, hade dock inte mycket att sätta emot denna lördag. Framburna av hemmasupportrarna var det rödblått som styrde händelserna ute på isen och framförallt var det Lucas Palm, inlånad från A-laget för dagen, som hade show. 20-åringen fick spela i en ovanligt offensiv roll, men tackade för förtroendet genom att göra fyra mål och två assist i matchen. En insats som tog honom till en sjundeplats i den interna poängligan trots blott en match spelad.

Känslan var att hemmalaget hade bra koll på händelserna genomgående i matchen och när inte "Lacke" Palm fintade, skrinnade och höll hov så dök spelare som Alvin Samuelsson, August Andersson-Rask, Eric Guthammar och Magnus Stenberg upp i målprotokollet. Den sistnämnde säkrade därmed även vinsten i poängligan för Division 2 Mellan med sin 28:e poäng på tio matcher.

– Vi gör en jättebra match. Det är vår bästa på hela säsongen skulle jag säga. Vi har läget under kontroll hela matchen och är aldrig oroliga, säger försvarsklippan Filip Jansson och fortsätter:

– Det är en fantastiskt rolig match att spela och även att det är sista matchen på Backavallen gör det extra speciellt. Det var riktigt kul.

Se statistik från säsongen, tabeller och mycket mer >>

Se hela intervjun med Filip Jansson i spelaren ovanför artikeln.

Målskyttar WBK hemma

 

Bilden: Målskyttarna i seriefinalen - fr.v. Eric Guthammar, Alvin Samuelsson, August Andersson-Rask, Lucas Palm och Magnus Stenberg. Foto: Martin Gustafsson.

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link