Hoppa till sidans innehåll

A-laget redo för första tävlingsmatchen

24 SEP 2022 19:55
Efter hela sju träningsmatcher är det nu äntligen dags för Katrineholm Bandy att ge sig in i tävlingssäsongen. Detta då Allsvenska Supercupen startar med hemmamatch mot IF Boltic under söndagen.
  • Skapad: 24 SEP 2022 19:55

Katrineholm Bandy har varit aktiva under försäsongen med hela sju träningsmatcher, fyra segrar och tre förluster, avklarade. Nu blir det dock mer allvar av det hela då Allsvenska Supercupens gruppspel drar igång under söndagen. KB spelar i samma grupp som Örebro SK, Lidköpings AIK och IF Boltic och det är mot de sistnämnda som tävlandet inleds under söndagen hemma i Kronfågel Arena.

De allsvenska klubbarna är indelade i fyra grupper, där vinnarna i respektive grupp får spela finalspel i Karlstad den 22-23 oktober. KB tog sig till finalspelet, då på hemmaplan, i fjol och ser nu fram emot att försöka göra om bedriften, men framförallt ska det bli roligt med tävlingsmatcher igen.

– Det ska bli kul med riktig tävlingsmatch. Det är en annan känsla jämfört med en träningsmatch, säger försvararen Marcus Mårtensson, som själv menar att försäsongen hittills har varit krävande men bra.

– Det har varit tufft. Jag är lite småsliten, men det har känts bra överlag. Jag har kommit in bra och det känns som att jag börjar hitta rätt med spelet och spelsystemet, så det känns skönt.

Förra säsongen möttes Katrineholm och Boltic totalt tre gånger, en träningsmatcher och två seriematcher, och faktum är att KB vann två och en match slutade oavgjort. Något som skulle kunna bidra till en god känsla inför söndagens match, även om värmlänningarna tillslut slutade högre upp i den allsvenska tabellen.

– Jag har inte jättebra joll på Boltic, men det är väl ett tufft lag att möta. Det kommer nog bli en jämn match, så den ska bli kul att spela, säger Mårtensson.

Truppen till söndagens match är så gott som helt ordinarie. Något som innebär att såväl Jere Korhonen som Esko Liukkonen är tillbaka i spel efter att ha saknats förra helgen. Det är endast lagkapten Jesper Ekström som alltjämt saknas på grund av den skada han ådrog sig i hemmamötet med Falu BS förra helgen. 

Matchtruppen mot Falu BS: #32 Jere Korhonen, 35 Henri Mattila#6 Marcus Mårtensson, #7 Niklas Eriksson, #8 Ville Hämäläinen, #11 Joonatan Irtamo, #17 Simon Blomqvist, #22 Esko Liukkonen, #23 Robin Hellqvist, #25 Linus Doktare#40 Gustav Mattsson, #45 Gustaf Doktare, #55 Olle Ekholm, #69 Gustav Danielsson, #76 Axel Hansson, #80 Jonathan Hyttinen.

Se söndagens match med start 13.00 (OBS. Tiden) gratis på plats i Kronfågel Arena eller som PPV på bandyplay.se med sändningsstart 12.45.

Se hela intervjun med Marcus Mårtensson nedan:

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link