Hoppa till sidans innehåll

Andersson matchhjälte mot TB - "Viktigaste målet jag har gjort"

26 DEC 2018 18:12
Inför ögonen på hela 1 658 åskådare lyckades Katrineholm Bandy samla kraft och ta en förlösande seger hemma mot TB Västerås under annandagen med 7-6 (3-1).
  • Skapad: 26 DEC 2018 18:12

Annandagsbandyn blev precis den fest som alla hade hoppats på i Katrineholm under onsdagen. På läktaren var det välfyllt och god stämning och på planen blev det ett rejält svängigt bottenmöte där allting tillslut kom att avgöras på tilläggstid.

Efter att ha fått en bra start på matchen, både spelmässigt och resultatmässigt, så kunde hemmalaget gå till pausvia i 3-1-ledning och när Victor Nilsson laddade den största av bössor fram till 4-1 i början av den andra halvleken så var stämningen uppsluppen och glad bland majoriteten av den 1 658 åskådarna på plats, men Tillberga hade inga planer på att lägga sig ner ock ge upp.

Istället kom 4-2, 4-3 och 4-4 inom sex minuter och hemmalaget tvingades ta en timeout för att försöka hantera de minnen från tidigare poängtapp som började smyga sig på. Ett drag av tränaren Roger "Gubben" Carlsson som hjälpte spelmässigt, men när Nicklas Gustavsson gav TB ledningen med 4-5 i den 67:e matchminuten så såg det ut att bli "en sådan där" match igen.

Spelmässigt så fortsatte dock hemmalaget att kämpa på och när Niklas Eriksson skaffade sig ett friläge med dryga kvarten kvar så räknade nog de flesta in kvitteringen. "Messi" fick dock ett slag på sig precis i skottögonblicket, vädjade om straff, men fick nöja sig med hörna. Frustrerat? Svaret blev nej eftersom Linus Doktare klev fram och smällde in sagda hörna fram till 5-5.

Av bara farten gjorde Niklas Eriksson 6-5 och kanske skulle det äntligen bli seger igen, men matchen hade inte svängt färdigt.

Gästerna hade plockat med sig rätt hörnklubbor för dagen och i den sista ordinarie spelminuten så var det junioren Edvin Porswalds tur att pricka in en hörnretur och kvittera matchen.

Domare Gustav Bortas hade dock hittat sex tilläggsminuter i den andra halvleken och i den andra av dessa kom avgörandet. Detta då lagkapten Jesper Ekström grävde loss bollen vid sargen på vänsterkanten, spelade in den i straffområdet till Niklas Eriksson som i sin tur dribblade bort en försvarare och frispelade Emil Andersson på bortre stolpen. Ett mål som Tillberga tillslut inte kunde svara på.

– Ja, det är väl inte det snyggaste målet jag har gjort, men kanske det viktigaste. Det var jäkligt skönt. Det var väl "Nicke" som tog upp en boll i straffområdet och så släpper han över den till mig, jag är helt ren och rakar dit den i öppet mål. Svårare än så är det inte, skrattar Andersson.

Segern var Katrineholms första sedan mitten av november och att det var en viktig sådan råder det inget tvivel om.

– Det här betyder allt. Det spelar ingen roll vad vi nöter på eller hur vi ska spela eller träna. Vi behövde lite självförtroende och det är bara poängen som ger det, oavsett hur vi spelar. Så jag tror att det betyder jättemycket för framtiden, säger Niklas "Messi" Eriksson.

Se highlights från annandagsfesten i spelaren ovanför artikeln och hela intervjuerna med Emil Andersson och Niklas Eriksson nedan.


Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

GRÄSROTEN


TWITTER

INSTAGRAM

 

Instagram

 

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
Fax: 015012130
E-post: This is a mailto link