Hoppa till sidans innehåll
Foto: TOBIAS STERNER

Äntligen inomhus - “Det känns overkligt”

15 OKT 2020 23:01
16 månader av längtan är över. Under fredagskvällen kliver Katrineholm Bandy äntligen in i den nya ishallen på Backavallen och påbörjar etablerandet av en ny borg.
  • Skapad: 15 OKT 2020 23:01

I juni 2019 meddelade Katrineholms Kommun att en ny ishall med bandymått skulle byggas på Backavallen och sedan dess har väntan var stor i stadens bandykretsar, men under fredagskvällen blir det äntligen dags att förverkliga drömmen. Detta när Katrineholm Bandys A-lag tar emot IF Boltic i den första matchen någonsin i den nya arenan.

– Det känns nästan overkligt. Äntligen! Det ska bli fantastiskt kul att få kliva ut på isen och lägga alla år av regn, snö och dåliga förutsättningar bakom sig, säger Katrineholm Bandys poängkung Niklas Eriksson.

– Jag vet att det kommer att bli ett rejält lyft för oss i A-laget med arenan, men jag tror framförallt att det kommer att bli ett rejält lyft för ungdomsverksamheten i föreningen och innebära att fler barn börjar spela bandy.  

“Messi” tror inte heller att det kommer att vara något direkt konstigt för laget att kliva in i arenan för första gången. Glädjen och entusiasmen kommer finnas där, men att hantera matchen tror han inte blir svårt.

– Nej, vi klev in i en helt ny ishall i Stockholm så sent som förra helgen. Det är klart att det blir en speciell känsla att kliva in just här, där gamla Backavallen har legat. Det är det ju, men jag tror inte att det påverkar spelet på något vis. Det tror jag inte. Om vi inte kan vara motiverade och visa spelglädje i morgon (läs; fredag) så vet i fan vad vi ska hålla på med. Det måste vi kunna vara, säger han.

Tränare Roger “Gubben” Carlsson konstaterar inför matchen att han har en snudd på skadefri trupp att förfoga över. Det enda avbräcket är Fredrik Öjdahl som dras med kontorsskadan nackspärr.

– Vi måste fortsätta hitta rätt i vår defensiv och när vi gör det så är mitt önskemål att vi ska spela ett snabbare spel och inte slå bollen från sarg till sarg. Vi ska flytta den med hjälp av spelare över istället, så att det blir mer energi och mer rörelse. Jag skulle bli väldigt glad över att se oss få till ett bra passningsspel i ett bra tempo där vi gör bra saker i mitten-tredjedelen av banan. Gör vi det så kan vi utmana motståndarna och få dem i gungning, istället för att stå och göra det utanför eget straffområde, säger Carlsson.

– När vi gör de här utmanande sakerna så handlar det ju också om att vi ska komma ner med grejerna också. Att vi ska komma ner till kortlinjen, skapa målchanser och hörnor, så att vi driver det hela vägen ner. Periodvis har vi haft bra snurr på det, men periodvis har det gått för sakta för oss och då hinner motståndarna försvara sig för bra mot oss.

Fredagens motståndare, IF Boltic, besegrade Katrineholm Bandy med 4-2 i båda lagens allsvenska möten förra säsongen och Arvid Larsson-Niberius, ny i Katrineholm från just Boltic, har bra koll på sina tidigare lagkompisar. 

– Jag tror att de kommer att försöka spela bollen väldigt snabbt till varandra. Utan att ha pratat med grabbarna så tror jag att de prioriterar ett högt passningstempo. De hade det rätt tungt i början av försäsongen, men så fick de ett positivt besked i förra matchen mot Örebro (förlust med 3-4 reds. anm.) där de spelade jämnt och jag tycker att de gjorde det bra spelmässigt. Jag är nästan helt övertygad om att vi kommer att fortsätta se ett Boltic som sätter väldigt mycket boll på ytterhalvorna (Andreas Eriksson och Ted Wiklund) som ska vara drivande i uppspelsfasen, säger 21-åringen.

Fredagens premiärmatch i arenan är slutsåld (50 åskådare) och startar 19.00. För er som inte har lyckats få biljett till matchen hänvisar vi till bandyplay.se där matchen kommer att tv-sändas gratis.

Truppen mot Boltic: Pontus Ekström, Philip Zander, Joakim Olofsson, Jimmy Jeschinsky, Olle Ekholm, Alexander Strand, Niklas Eriksson, Sebastian Brandt, Emil Andersson, Lars Larsson, Victor Nilsson, Joel Rydergren, Lucas Palm, Arvid Larsson-Niberius, Robin Hellqvist, Linus Doktare.

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link