Hoppa till sidans innehåll

Bollnäs cupvinnare efter förlängningsdrama

30 DEC 2019 16:25
Det blev ett rejält drama som fick avgöra den 22:a upplagan av Katrineholm Bandys U14-cup, Stjärnkliniken Cup. Detta då Bollnäs besegrade mot Vetlanda i finalen efter förlängning.
  • Skapad: 30 DEC 2019 16:25

Efter torsdagens och fredagens gruppspel skulle Stjärnkliniken Cup avgöras under lördagen och det blev de båda gruppvinnarna som övertygade mest. Bollnäs besegrade GT/76 efter straffar i den ena semifinalen och Sirius tvålades till av Vetlanda med 3-0 i den andra. Resultat som fick många att placera smålänningarna i förarsätet inför finalen.

Det var också Vetlanda som började matchen bäst och tog en, till synes, stabil ledning, men hälsingarna hade inte gett upp. Efter bland annat två mål av Philip Bergström så krävdes det förlängning, vid ställningen 3-3, för att kunna skilja lagen åt och då var det samme Bergström som klev fram igen.

En bit in på den andra förlängningsperioden fick Bergström skottläge från distans och avlossade en bössa som hade gjort Daniel Mossberg avundsjuk. Ett skott som letade sig in bakom turneringens bäste målvakt, Vetlandas Alexander Nilsson, och avgjorde finalen.

– Det blev en spännande final, men vi lyckades vända. Det blev lite nervöst när vi hamnade i underläge, men vi är ett skickligt lag, så vi vände, säger Bergström och berättar vidare om det matchavgörande målet.

– Jag får bollen av Thim Brodin, får ett bra skottläge och skjuter upp den i nätet. Det var en helt sjuk känsla. Helt sjuk.

För hemmalaget Katrineholm Bandys del blev det dessvärre en sistaplats i cupen och inga vunna matcher, men resultatet speglar inte helt insatserna. Av fem spelade matcher så var det bara en som förlorades med mer än två måls marginal och laget spelade jämnt med semifinallagen Sirius och Bollnäs i sin grupp.

Se alla resultat och tabeller från Stjärnkliniken Cup 2019, en mängd bilder från de tre härliga dagarna och mycket mer här >>

Katrineholm Bandy vill rikta ett stort tack till alla deltagande lag, gästande föräldrar, funktionärer och alla andra som på något sätt hjälpte till att göra cupen så lyckad även i år.

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link