Hoppa till sidans innehåll

Boltic snuvade KB på historisk seger

16 OKT 2020 23:24
Katrineholm Bandy rivstartade den historiska första matchen i den nya arenan, men trots det så blev det ingen seger i mötet med Boltic under fredagen.
  • Skapad: 16 OKT 2020 23:24

Trots begränsningen på 50 personer i publiken så gick stämningen och entusiasmen nästan att ta på i Backavallens nya arena under fredagskvällen då det äntligen skulle spelas bandy inomhus i Katrineholm och ett supertaggat hemmalag visade inledningsvis att de verkligen njöt av att ha fått komma in på sin nya hemmaplan.

Mindre än tre minuter in i matchen dundrade lagkapten Linus Doktare in en hörna och därmed även det historiska första målet i hallen. Två och en halv minut senare dubblade samme Doktare hemmalagets ledning och bara fyra minuter efter det kunde Alexander Strand presentera sig för sin nya hemmapublik på allvar för första gången.

Så långt var allting frid och fröjd hos de rödblåa, men det här skulle visa sig bli en rejält svängig match. Boltics tålamod med bollen och hemmalagets ökande antal individuella misstag gjorde nämligen att matchen vände likt en pannkaka i Gordon Ramseys stekpanna. Pang, sa det och 13 minuter senare ledde gästerna med 4-3.

Hemmalaget hade tappat rejält med både fart och mod, men inte gett upp. Robin Hellqvists reducering strax innan halvtid gav laget energi, men överlag så var den första halvleken fylld av alldeles för mycket misstag.

– Vi har mycket felpass och vi är inte riktigt igång i första halvlek känns det som. Vi blir nedtryckta. Vi har känslan inför matchen att "nu jävlar kör vi" och vi gör 3-0 första tio, men sedan vet jag inte om vi får för oss att det ska gå lättare än vad det gör, säger liberon Joakim Olofsson.

I den andra halvleken gjorde hemmalaget små framsteg i det egna spelet med boll och såg framförallt till att de perioderna blev aningen längre, men misstagen fortsatte att vara återkommande. Visserligen gav Niklas "Messi" Eriksson laget ledningen med 5-4 på en hörnretur efter dryga timmens spel, men drygt fem minuter senare kunde Boltic ställa om snabbt efter att Arvid Larsson-Niberius olyckligt tappat skäret och sätta 5-5.

Det oavgjorda resultatet såg länge ut att stå sig och Katrineholm lyckades inte utnyttja det faktum att gästerna drog på sig flertalet utvisningar, men till syvende och sist så var det tålamod och kontroll som lönade sig. Detta då Boltic tillslut hittade avgörande genom en fin soloprestation av Daniel Rönning i den 87:e minuten.

– Boltic vinner med 6-5 och vi bjuder på fem mål. Det är givetvis inte bra och jag tar på mig till viss del att vi hamnade lite för lågt i vårt utgångsläge i första halvlek. Det blir lite bättre när vi ändrar på det och flyttar fram det och vi får med lite mer folk högre upp i banan. Vi har våra lägen att göra mål, men så har vi också lägen där vi slår bort bollen och blir straffade. Så enkelt är det. Gör man fem mål på hemmaplan ska man ha en bra chans att vinna, men vi gör för mycket misstag ikväll, säger tränare Roger "Gubben" Carlsson.

Bland de individuella insatser som "Gubben" ändå lyfter fram sticker unge Olle Ekholm och nye Sebastian Brandt ut i positiv riktning, men det stora samtalsämnet var trots allt känslan av att äntligen få vara igång innanför väggar och tak.

– Vi har pratat om det här så länge och nu är det äntligen dags. Nu händer det. Det är så jag har känt hela dagen. Jag tog ett varv runt hela hallen under uppvärmningen och när man står på läktaren och ser grabbarna på den här vita isen med det här ljuset… Jag var så nära att säga åt Jocke (Olofsson reds. anm.) att han skulle få stå över idag och låta mig spela istället (skratt). Det är verkligen jättehäftigt, säger "Gubben" och fortsätter:

– Sedan hoppas jag givetvis att vi ska få till vårt spel här inne också. Vi ska självklart spela en bra bandy och det gör ju inte ishallen åt oss, men den ger oss jävligt bra förutsättningar. Såhär dags förra året spelade vi antingen på risig is här eller så hade vi rest iväg för att spela och sedan gått in på rinken igen på måndag. Nu gör vi inte det. Nu är vi på rätt yta och det är bra is.

– Domaren, Andreas Broberg, kom ut till mig efter fem minuter och sa "vilken is!". Han var lika glad som jag, så det kan inte bli bättre. Jag blev nästan lite glad när jag åkte hit idag och det började regna i Simonstorp. "Det skiter väl jag i", tänkte jag (skratt). Det ger mig massor av energi det här.

Se highlights från fredagens match i spelaren ovanför artikeln.

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link