Hoppa till sidans innehåll
Foto: Tobias Sterner

Cupdrömmen krossades i Uppsala - “Då är det klart att vi får stryk”

03 OKT 2020 18:32
Katrineholm Bandy kommer inte att spela slutspel i Allsvenska Supercupen på hemmaplan den 17-18 oktober. Det stod klart efter lördagens 5-1-förlust borta mot UNIK.
  • Skapad: 03 OKT 2020 18:32

Seger var ett måste för Roger “Gubben” Carlssons mannar under lördagen för att drömmen om ett finalspel på hemmaplan om två veckor skulle leva vidare, men istället för två poäng så blev det inte ens två mål framåt mot UNIK.

Efter en jämn och tät första halvlek, där lagen placerade sig lika på ett, så var det ett tillsynes ofokuserat och slarvigt Katrineholm som kom ut i den andra halvleken. Ambitionerna att gå framåt slutade med individuella misstag på egen planhalva och hemmalaget kunde sakta men säkert glida ifrån och kontrollera matchen. Att slutresultatet skrevs till hela 5-1 var en konsekvens av det egna spelet med boll, menar tränare Carlsson.

– Den första halvleken är en jämn halvlek av allsvensk kvalitet mellan två allsvenska lag, men i den andra halvleken kommer vi ut och är inte riktigt där. De är hetare än vad vi är och då hamnar vi i underläge, men det som gör att vi får stryk idag är individuella insatser och misstag. Det är där det sitter. Jag förringar inte UNIK:s insats, men vi bjuder ju på tre av fem mål. Då är det klart som fan att vi får stryk, säger en märkbart irriterad “Gubben” efter matchen. 

Efter en timeout med knappa 20 minuter kvar var förhoppningarna att en stark slutforcering skulle rädda dagen, men istället blev det pannkaka av det mest. 

– Istället för fyra mittfältare skulle vi flytta upp så vi fick två forwards och tre på mitten. Vi skulle upp högt med forwards och ta alla chanser att erövra boll ute vid sargerna. Vi skulle bli tvungna att chansspela lite genom att sätta ner bollen i deras backlinje för att skapa lägen och chanser. Tyvärr tar ju Linus Doktare inte världens bästa utvisning där med 13 minuter kvar och det tar lite udden av oss. Det sänker oss lite och när han kommer in igen så är det bara tre minuter kvar, så där sjunker vi ihop lite, säger Carlsson.

En, på förhand, intressant spelare att hålla koll på i matchen var debuterande Sebastian Brandt, men trots ett par fina intentioner och målchanser så lämnade 32-åringen planen mållös. 

– Det var tufft. Det var lite tungt i början, men jag kom in i det. Vi körde lite snabba byten i början. Jag känner att det finns mycket potential i samarbetet med de andra, men det var svårt idag eftersom det var min första match. Det tar ett tag att hitta åkningar och att läsa av vart spelare vill ha bollen och så vidare, säger Brandt. 

Förra säsongen hade Katrineholm Bandy samtliga de tre motståndarna i Supercupens gruppspel bakom sig i den allsvenska tabellen, men när gruppspelet nu är avslutat för KB:s del så ser det ut att riskera bli en sistaplacering i gruppen. Klart är i alla fall att det blir träningsmatcher under de återstående veckorna fram till seriepremiären.

– Det känns inte bra att vi inte tar den här möjligheten idag och det är framförallt synd i och med att det är slutspel på hemmaplan. Det är absolut negativt, säger Roger “Gubben” Carlsson. 

– Nu kommer vi att fortsätta jobba med den defensiv som vi har jobbat med under de senaste veckorna, men framförallt gäller det för de här killarna som har skridskor och hjälmar på sig att fokusera på att visa att de vill ha en plats i det här laget. Någonting annat behöver de inte bekymra sig över, utan det är mina problem. 

Nästa helg väntar träningsmatch mot GT76 i den nybyggda hallen på Gubbängen i Stockholm för A-lagets del. Den sista träningsmatchen innan man får flyta in i den nya hallen på hemmaplan.

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link