Hoppa till sidans innehåll

Dags för dubbla utmaningar - "Får inte bromsa det här gänget"

22 NOV 2019 15:43
Efter tre raka segrar laddar nu Katrineholm Bandy upp för säsongens första dubbelhelg, med hemmamatcher både lördag och söndag mot Ljusdals BK respektive IFK Rättvik.
  • Skapad: 22 NOV 2019 15:43

Det har varit en snudd på magisk start på säsongen för Katrineholm Bandys A-lag, men den återkommande frågan är hur länge det går att hålla i en sådan hysterisk formtopp. Svaret, eller åtminstone en del av det, kan komma i helgens hemmamöten med Ljusdals BK och IFK Rättvik.

– Vi måste fortsätta vara ödmjuka inför det här och att göra det som behövs göras. Framförallt handlar det nog också om att hålla upp träningarna ordentligt, så att vi inte faller in i att "det här kommer att lösa sig" och "spelet kommer falla på plats". I och med den här formtoppen som vi har haft, som många inte trodde på inklusive jag själv, så kommer ju också motståndarna att möta oss på ett annat sätt. Det handlar om noggrannhet och konsekvens i det vi håller på med. Då finnns det möjlighet att formtoppen håller i sig, säger tränaren Roger "Gubben" Carlsson inför helgens matcher.

Under så gott som hela sin bandykarriär, både som landslagsförsvarare och som tränare, så har "Gubben" gjort sig känd för att sätta positionsspel och defensiv i första rummet, men tidigare i veckan var nog många på väg att ramla av stolen då han sa följande till Katrineholms-Kuriren:

– Egentligen spelar det ju ingen roll hur många mål vi släpper in, det viktigaste är ju att vi gör fler än motståndarna och bjuder på bandy som publiken vill ha!, sade han.

När vi träffade Roger under torsdagen och rakt ut undrade om han hade slagit i huvudet så utvecklade han sitt resonemang.

– Det här materialet vi har här är ingenting att backa ner med om vi säger så. Vi kanske måste göra det ibland på grund av olika omständigheter, men normalt sett så får vi liksom inte bromsa det här gänget. De mår inte bra av det. Samtidigt får det ju inte vara huvudlöst, givetvis, men vi ska inte vänta in och sådana saker. Det är vi inte så bra på, utan det är bättre att vi ser till att vara igång ordentligt, säger han.

Båda helgens motståndare är, i likhet med KB, obesegrade hittills i Bandyallsvenskan så att det skulle bli några enkla matcher är det verkligen inte tal om, men den optimistiska känslan i omklädningsrummet går inte heller att blunda för.

– Det har känts riktigt bra. Vi (i försvaret reds. anm.) har haft en jäkla hjälp från forwards och mittfältare, så det blir mycket lättare där nere när vi kommer hela laget emot dem egentligen. Det känns jättebra, säger Joakim Olofsson.

Matchtruppen till lördagens möte med Ljusdal är densamma som har mönstrats i de tre inledande seriematcherna och först efter den matchen tas nya beslut kring hur truppen ska se ut mot Rättvik på söndag.

Matchtruppen mot Ljusdal: Pontus Ekström, Henrik Karlsson, Joakim Olofsson, Jimmy Jeschinsky, Olle Ekholm, Olle Larsson, Niklas Eriksson, Emil Andersson, Lars Larsson, Victor Nilsson, Lucas Palm, Marc Samuelsson, Eric Lisell, Jesper Ekström, Robin Hellqvist, Linus Doktare.

Lördagens och söndagens matcher startar 15.00 på Backavallen och om ni inte har möjlighet att vara på plats så sänds matcherna på bandyplay.se eller hos O'Learys i Katrineholm.

Se hela intervjun med Joakim Olofsson i spelaren ovanför artikeln och hela intervjun med Roger "Gubben" Carlsson nedan.

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link