Hoppa till sidans innehåll
Foto: Martin Gustafsson

Danielsson får debutera mot Västanfors - "Han blev jätteglad"

17 FEB 2021 17:10
De unga talangerna fortsätter att ta för sig i Katrineholm Bandy. Efter att Gustaf Doktare slagit sig in i A-laget är det nu även dags för Gustav Danielsson att få göra allsvensk debut.
  • Skapad: 17 FEB 2021 17:10

Efter en veckas covid-uppehåll var Katrineholm Bandys A-lag tillbaka på isen under tisdagen med sikte på torsdagens hemmamöte med Västanfors IF. En rad spelare saknas dock fortfarande på grund av skador och sjukdomar, vilket har gett tränaren Roger "Gubben" Carlsson ett ypperligt läge att släppa fram ännu en ung talang. Detta då 16-årige Gustav Danielsson är redo för allsvensk debut under torsdagen.

– Han har tagit små steg hela tiden. Från att ha varit lite blygsam så har han klivit in nu och han blev ju jätteglad när jag berättade för honom att han ska få vara med och spela nu tillslut. Han är väl värd att få spela och göra sin debut i Bandyallsvenskan, säger "Gubben".

– Han är ju inte gammal grabben, så det är ju bara att köra på. Det måste ju vara roligt att vara ungdomstränare när det finns A-lagstränare som släpper fram 15-åringar hela tiden. De gör ett bra jobb, skrattar Carlsson vidare.

Vad vill du se av Gustav ute på isen mot Västanfors?

– Jag vill se att han tar för sig. Han är duktig med bollen, han har en bra skridskoåkning och sådana saker. Sedan finns det ju massivs att lära defensivt, men jag vill verkligen se att han tar chansen och att han är med och spelar. Blir det lite fel på grund av ungdom och orutin så får det bli det. Det är ju det enda sättet att skaffa sig rutin, att få vara med och lira. Det går inte annars, så jag hoppas att han tar chansen och spelar bara.

Gustav Danielsson kommer att spela i tröja nummer 18.

Torsdagens motståndare parkerar på en blygsam 15:e plats i den allsvenska tabellen och för så sent som knappt tre veckor sedan föll Västanfors med 2-6 hemma mot just Katrineholm. Faktum är att "Fläkten" inte har vunnit en enda match som spelats (en seger via WO) den här säsongen, men trots det så har man visat att man kan störa alla lag. Exempelvis fick de med sig en poäng från bortamötet med ett IFK Rättvik som då fortfarande jagade elitseriekvalplatsen.

– De har inte vunnit så mycket matcher eller tagit så mycket poäng, men det är ett bra lag. Är vi inte på tå så kommer det att bli jobbigt, säger "Gubben".

– Det vi ska se upp med är att när de lyfter fram bollar eller går längs med isen och skapar hörnor så är de väldigt duktiga. De är väldigt duktiga på hörnor, både att sätta dem direkt och returer. Det gäller att vi är förberedda på det och så gäller det att vi spelar oss ur situationerna så att vi inte blir kvar i det. Det är de bra på.

Även om torsdagens trupp är ansatt av skador och sjukdomar så kan vi bland annat glädjas åt att rutinerade Joakim Olofsson äntligen är tillbaka i spel efter den skada han ådrog sig vid jul.

Matchtruppen till Västanfors hemma: Pontus Ekström, Philip Zander, Joakim Olofsson, Jimmy Jeschinsky, Fredrik Öjdahl, Olle Ekholm, Niklas Eriksson, Emil Andersson, Victor Nilsson, Lucas Palm, Kristoffer Konttori, Gustav Danielsson, Gustaf Doktare, Arvid Larsson-Niberius, Robin Hellqvist, Linus Doktare.

Sändningen från torsdagens match startar 18.45 på bandyplay.se och matchen kan även ses på O'Learys i Katrineholm. På grund av rådande restriktioner spelas matchen utan publik i arenan.

Se hela intervjun med Roger "Gubben" Carlsson nedan:

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link