Hoppa till sidans innehåll

Doktare hoppas på premiärfest - "Vi kommer bjuda på en bra match"

01 NOV 2019 15:08
Det har gått nästan åtta månader sedan Backavallens is fick se en tävlingsmatch, men under lördagen är det äntligen dags igen.
  • Skapad: 01 NOV 2019 15:08

Efter att ha avslutat förra säsongens hemmaspel mot Nitro/Nora i kvalet till Bandyallsvenskan så har Katrineholm Bandys A-lag tvingats hålla sig borta från matchspel på hemmaisen, men när det till helgen vankas allsvensk premiär mot IFK Kungälv så är det äntligen dags igen.

Det har varit en resultatmässigt tung försäsong för de röd-blå, men trots att det bara blivit en seger på de åtta spelade matcherna så är det inget stukat gäng som kommer till lördagens seriepremiär.

– Det är klart att vi skulle ha velat vunnit några matcher till, det är alltid bra för själförtroendet… Det har väl varit lite blandat, men någonstans känns det som att vi har en uppåtgående trend, säger tränaren Roger "Gubben" Carlsson.

Att få bjuda in till hemmapremiär och att få återse publiken på Backavallen är någonting som spelarna ser fram mycket emot, menar lagkapten Linus Doktare.

– Vi hoppas att det kommer ner mycket folk, så ska vi se till att bjuda på en bra bandymatch. Det ska bli kul på lördag, säger 26-åringen.

Till lördagens match saknas dessvärre Kristoffer Konttori på grund av den lättare fingerskada han ådrog till på träning under veckan. I övrigt är truppen helt frisk och redo, vilket innebär att målvakten Henrik Karlsson åter är redo för matchsspel för första gången på närmare ett år.

Matchtruppen till premiären: Pontus Ekström, Henrik Karlsson, Joakim Olofsson, Jimmy Jeschinsky, Olle Ekholm, Olle Larsson, Niklas Eriksson, Emil Andersson, Lars Larsson, Victor Nilsson, Lucas Palm, Marc Samuelsson, Eric Lisell, Jesper Ekström, Robin Hellqvist, Linus Doktare.

Lördagen match börjar 15.00 och vi hoppas verkligen att ni alla tar er ner till Backavallen för att stötta laget. Har ni inte möjlighet att vara på plats så ser ni matchen på bandyplay.se eller på O'Learys i Katrineholm.

Se hela intervjun med Linus Doktare i spelaren ovanför artikeln och hela intervjun med Roger "Gubben" Carlsson nedan.

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link