Hoppa till sidans innehåll

Drömstarten: KB övertygade i premiären

02 NOV 2019 18:34
Vilken start det blev på säsongen för Katrineholm Bandy under lördagen. Detta då IFK Kungälv slogs tillbaka med hela 7-2 (4-1) hemma på Backavallen.
  • Uppdaterad: 02 NOV 2019 18:34

Det var en premiär som på förhand kanske, eventuellt kunde vinnas vid en helgjuten insats, men få av de 472 åskådarna på Backavallen under lördagen hade nog trott på den matchutveckling som blev när IFK Kungälv stod för motståndet under lördagen.

Vädergudarna visade sig inte från sin bästa sida och i ett lätt, men ihållande regn blev isen snabbt ospelbar. Det hindrade dock inte Katrineholm från att kliva ut och sätta en oerhörd press på gästerna. En press som gav snabba resultat. Jesper Ekström assisterade först Niklas Eriksson och därefter Linus Doktare fram till de två första målen och då hade matchklockan inte ens slagit sex minuter.

Gästerna hade svårt att hitta vägar framåt och på den dåliga isen tvingades de istället lyfta i parti och minut. Ett spel de uppenbarligen inte behärskade. Det var nästintill inte en enda boll som nådde rätt adress och istället fortsatte hemmalaget vara effektiva. Linus Doktare satte 3-0 och när Niklas Eriksson vevade till från distans fram till 4-0 efter 25 minuter så kände sig IFK tvingade att ta en timeout.

Någon vidare skillnad blev det dock inte i spelet, men tillslut hittade gästerna åtminstone en sak som stämde för dagen - hörnskyttet. I slutet av den första halvleken lyckades nämligen Andreas Berggren smälla in en reducering och ge sitt lag lite luft under vingarna.

Då hade de dock behövt en bra start på den andra halvlek, men det fick de inte. Istället var det Eric Lisell som svängde in 5-1 direkt i inledningen av den andra akten och när Lucas Palm tio minuter senare stötte in 6-1 så var saken biff. Kungälv hade visserligen ytterligare ett hörnmål i sig, men laget hade genomgående enorma problem att skapa målchanser på ett homogent och stabilt hemmalag. Matchen slutade tillslut 7-2 efter att Niklas Eriksson smällt in karriärens första högerhörna.

– Det var nog den första i karriären. I alla fall på seniornivå, så det var ju kul, skrattar Eriksson efter matchen.

– Jag kommer ihåg att jag har skjutit en högerhörna en gång… Borta mot Örebro, utomhus, när det blev 10-10. Det var det enda jag gjorde i den matchen innan jag åkte och satte mig igen, men den gången missade jag bollen (skratt).

Tränare Roger "Gubben" Carlsson var väldigt nöjd med sitt lags insats efter matchen.

– De kommer inte till några frilägen och de kommer inte till några avslutslägen heller direkt, utan det är bara hörnorna. Jag är jättenöjd med defensiven och tycker framförallt att Jimmy Jeschinsky och Jocke Olofsson gör det väldigt bra där bak. All heder åt hela defensiven, säger han.

Se highlights från matchen i spelaren ovanför artikeln och se hela intervjuerna med Niklas Eriksson och Roger "Gubben" Carlsson nedan.

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: This is a mailto link

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link