Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Karlsson

Dubbelhelg blev enkel igen - "Vi åker dit för att ta poäng"

28 NOV 2020 12:27
Efter den tunga premiärförlusten hemma mot Gripen Trollhättan står nu Katrineholm Bandy inför en av säsongens, på papper, tuffaste utmaningar. Detta då Lidköpings AIK väntar på bortaplan under söndagen.
  • Skapad: 28 NOV 2020 12:27

Det allsvenska spelschemat har visat sig bli en, på pappret, tuff historia inledningsvis för Katrineholm Bandy. Efter premiärmötet med starka Gripen Trollhättan skulle den här helgen ha bjudit på bortamöten med fjolårets elitserielag Åby/Tjureda IF, som även vann Allsvenska Supercupen på Backavallen i höstas, och Lidköpings AIK, som förra säsongen kvalade till Elitserien.

Under fredagen blev det dock klart att mötet med smålänningarna skjuts upp på grund av ett covid-fall i deras lag och istället blev det med kort varsel fullt fokus på söndagens uppgift. Det är dock en positiv känsla som infunnit sig i spelartruppen efter ännu en bra träningsvecka.

– Vi har gnuggat på bra och jag tycker att det blir bättre och bättre ju mer träningar vi får i benen. Nu är vi laddade inför matcherna, säger liberon Joakim Olofsson.

32-åringen menar att mötet med Gripen blev något av en väckarklocka för vilken nivå som krävs av laget efter att då ha gått nästan en månad utan matcher.

– Ja, absolut. Vi tappade väl till 0-3 under de första tio minuterna, vilket är på tok för dåligt. Vi måste shapea upp det, konstaterar Olofsson.

Söndagens motståndare besegrade Katrineholm med uddamålet i genrepet inför den tilltänkta seriepremiären i slutet av oktober och nere i Lidköping har KB historiskt haft otroligt tufft att få med sig samtliga två poäng. Men trots det så finns inga andra målsättningar än att få med sig två poäng hem.

– LAIK är alltid bra. Vi har alltid haft tuffa matcher mot dem, men vi åker dit för att ta två poäng, säger den rutinerade försvarsgeneralen.

Matchtruppen till söndagens match i Sparbanken Lidköping Arena är densamma som var tänkt till lördagens uppskjutna match, men skiljer sig en del från premiärtruppen förra helgen. Detta bland annat på grund av att Lars Larsson saknas med en knäskada och att Robin Hellqvist är tillbaka efter en kortare tids sjukdom.

Matchtruppen mot Lidköpings AIK: Pontus Ekström, Philip Zander, Joakim Olofsson, Jimmy Jeschinsky, Fredrik Öjdahl, Olle Ekholm, Alexander Strand, Niklas Eriksson, Sebastian Brandt, Emil Andersson, Victor Nilsson, Lucas Palm, Hugo Sundberg, Arvid Larsson-Niberius, Robin Hellqvist, Linus Doktare.

– Det finns alltid steg att ta och den här veckan tycker jag verkligen att vi har byggt på någonting, så nu i helgen smäller det, säger Joakim Olofsson.

Söndagens match ses bäst på bandyplay.se, där cirka 40 procent av kostnaden för ditt abonnemang går tillbaka till föreningen när du väljer Katrineholm Bandy som favoritlag.

Se hela intervjun med Joakim Olofsson i spelaren nedan. OBS. Intervjun gjorde innan nyheten kom att lördagens match var uppskjuten.

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link