Hoppa till sidans innehåll

Dyrköpt annandagsseger i Nässjö

26 DEC 2019 20:10
Katrineholm Bandy förlängde under torsdagen sin annandagssvit till sju raka matcher utan förlust. Detta efter att laget ha besegrat Nässjö IF på bortaplan med 7-4 (4-1).
  • Skapad: 26 DEC 2019 20:10

Med närmare 60-talet tillresta supportrar i ryggen intog Katrineholm Bandy under annandagen Stinsen Arena i Nässjö för att försöka förlänga den fina annandagssviten till sju raka högtidsmatcher utan förlust. Ett uppdrag som också löstes, även om spelet inte stämde något vidare väl.

Hemmalaget skapade målchanser, men kvaliteten på avsluten lyste med sin mest bestämda frånvaro. Istället var det den Niklas Erikssonska effektiviteten som återigen satte sin prägel på matchen. Den bandyallsvenske skyttekungen satte inte mindre än fyra bollar i första halvlek, varav lyft och frilägen var den stora melodin.

– Ja, jag vet inte vad han (hemmalagets libero reds. anm.) håller på med där, men sedan var det ju några som var över också som jag tog ner. Jag hade koll på att de var rätt så osäkra där nere, så det var bara att hålla sig framme, skrattar “Messi”.

Den första halvleken avslutades i 4-1-ledning, men också med två spelare färre på avbytarbänken. Först att bryta var Linus Doktare som fick en ful bentackling mot knät och därefter hade Lars Larsson oturen att göra illa svanskotan efter en kollision. Ingen av dessa båda kunde slutföra matchen och när även Eric Lisell haltade av efter en bentackling i den andra halvleken var pulsen hög både på isen och på läktaren. Matchen stod precis på gränsen till att spåra ur i fult spel.

– Det är heta känslor där ute. Absolut. Speciellt när vi är i ledarboll och de ska kriga på. Det är klart att de blir griniga när de har ett par torsk i ryggen som de har. Det är vilja som styr och känslorna hettar till, vilket är kul, men det är klart att vissa smällar inte ska vara där, säger Eric Lisell.

Trots de märkbart upprörda känslorna och många situationerna så hittade domare Adam Jokinen och hans kollegor totalt bara 30 utvisningsminuter i matchen.

– Jag tycker att domarna tappar det och det gör att det blir en väldigt stressig matchbild åt båda håll. De har ett par körningar som bara är för att köra ihjäl folk som inte plockas och det är väl inför 4-2-målet som de slår ner Jeppe (Ekström) och blir insläppta i matchen. Det blev lite hattigt åt båda håll, säger Niklas Eriksson.

Spelmässigt så fortsatt det att hacka i den andra halvleken för gästerna och det faktum att det nu inte fanns fler än två avbytare på bänken gjorde inte saken lättare. Nässjö var på väg in i matchen med såväl 4-2 som 4-3 inne bakom Henrik Karlsson, men när Marc Samuelsson per omgående slog in 5-3 så blev det lite andrum igen. Bara minuter senare kom så också det som skulle visa sig vara spiken i kistan. Detta då Eric Lisell vandrade in i straffområdet och letade och letade efter en passning, men tillslut fick inte att det var eget avslut som gällde. Ett avslut han satte i bortre krysset.

– Jag letade fruktansvärt länge efter många spelare, men jag hittade ingen, så då tänkte jag att jag fick chansa och gå dit själv. Det gick ju bra, skrattar Lisell.

Matchen vanns tillslut med 7-4 trots att hemmalaget bombat på med hörnor i slutet av matchen. Ett resultat och en match som kommer att ligga färskt i minnet när lagen möts igen redan på söndag - då på Backavallen.

– Det är jätteroligt att det var så bra uppslutning från Katrineholm. En sådan här match är väldigt rolig att spela då och jag tror att vi får väldigt mycket energi med oss till returmötet. Det är skönt att det blir lite känslor också sådär. Det kommer att hänga i luften med slag och sådär nu när de kommer till oss också. Det kommer att bli en rolig match, säger Niklas Eriksson.

Laget kommer att träna på lördag inför söndagens match och först efter det kommer vi kunna återkomma med statusuppdateringar kring skadeläget efter dagens match.

Se highlights från matchen i spelaren ovanför artikeln och hela intervjuerna med Niklas Eriksson och Eric Lisell nedan.

 

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link