Hoppa till sidans innehåll

Efterlängtad bortaseger mot ÖSK - "Det var på tiden"

09 NOV 2019 19:07
Bortaderby mot Örebro har de senaste säsongerna inneburit förlust för Katrineholm Bandy, men under lördagen blev det ändring på det.
  • Skapad: 09 NOV 2019 19:07

Efter den fina allsvenska premiären hemma mot IFK Kungälv förra helgen ställdes Katrineholm Bandy inför tuffast möjliga motstånd i säsongens första bortamatch då Örebro SK tog emot i Behrn Arena. En motståndare som inte besegrats på bortaplan på flertalet år, men trender är till för att brytas.

Det var visserligen hemmalaget som fick smakstarten när Nico Nevalainen gjorde 1-0 tidigt, men sedan exploderade gästernas anfallsspel. Niklas Eriksson och Linus Doktare fortsatte på samma inslagna väg som i premiären och när även Marc Samuelsson skrev in sig i målprotokollet för första gången i Bandyallsvenskan sedan flytten till Katrineholm så visade resultattavlan helt plötsligt 1-4.

– Vi spelar på och följer matchplanen som vi har satt. Vi får 1-1 ganska snabbt efter deras ledningsmål och sedan trummar vi på riktigt bra de första 25 minuterna, så går vi upp till 4-1. Vi krigar på riktigt bra, följer vår matchplan och fick utdelning där i början, säger Linus Doktare.

Det här skulle dock visa sig bli en match med rejäla svängdörrar åt alla håll. Filip Bergmans 2-4-mål från straffpunkten blev nämligen startskottet på en målkavalkad utan dess like, får blott tre minuter senare stod det 4-5 på tavlan. Joakim Olofsson hann göra 4-6 för gästerna på ett frislag strax innan paus, men med tanke på hur svängig matchbilden hade varit så gick det inte att slappna av alls.

Nämnde Doktare såg till att Katrineholm fick sin andra tremålsledning i matchen drygt sju minuter in på den andra akten, men när Sebastian Brandt lurade upp allt och alla på läktaren med en hörnvariant fram till 5-7 så var frågan om ÖSK skulle äta upp ännu ett tremålsunderläge.

Så blev inte fallet. Istället kunde Lars Larsson vispa iväg ett höstlöv från 35 meter som knappt hade styrfart när den smet mellan benen på hemmamålvakten Joakim Westberg innan Linus Doktare avslutade KB-målskyttet med sitt fjärde mål i matchen fram till 5-9. ÖSK reducerade visserligen på ännu en straff, men bortasegern var i slutändan aldrig riktigt hotad.

– Det var väl fram och tillbaka kändes det som. Det var mål till höger och vänster där ett tag kändes det som, men det är riktigt starkt att vinna en sådan här match där det svänger fram och tillbaka, säger Marc Samuelsson och fortsätter:

– Jag har faktiskt aldrig varit med och slagit Örebro, så det var riktigt skönt. Det har väl varit lite likadant för Katrineholm, att de har haft svårt för Örebro, så att vinna mot dem och dessutom på bortaplan är ju extra skönt.

I och med segern toppar Katrineholm Bandy den allsvenska tabellen med maximala fyra poäng inför att den andra omgången avslutas under söndagen.

Se highlights från matchen i spelaren ovanför artikeln och hela intervjuerna med Linus Doktare och Marc Samuelsson nedan.

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link