Hoppa till sidans innehåll

Egna misstag sänkte KB mot Boltic

25 SEP 2022 15:59
Katrineholm Bandy fick ingen bra start på Allsvenska Supercupens gruppspel. Detta då det egna slarvet ledde till en 3-6-förlust hemma mot IF Boltic under söndagen.
  • Skapad: 25 SEP 2022 15:59

Det var en, på förhand, jämn och tillknäppt match som väntade när Katrineholm och Boltic inledde sina respektive äventyr i Allsvenska Supercupens gruppspel under söndagen och den första halvleken motsvarade förväntningarna till fullo. Laget var tydliga i hur de prioriterade sin defensiv och noggrannhet och som följd av detta skapades ytterst få målchanser i öppet spel.

Den första egentliga målchansen blev det dock mål på. Detta då Linus Doktare kyligt spelade vidare en mottagen lyra på volley till Niklas Eriksson som fick snudd på öppet mål i straffområdet och satte 1-0 redan i den femte matchminuten. Gästerna kvitterade visserligen genom ett fint solomål av Johannes Camilton, men det var hemmalaget som skulle gå till pausvila i ledning efter att samme Niklas Eriksson satt 2-1 på en väl inövad hörnvariant.

– Jag skrek så mycket jag kunde (på Linus reds. anm.), men han vet ju att jag kommer där så han slog den direkt på volley och så slog jag dit den på halvvolley. Det var snyggt. Det andra var en hörnvariant som vi fick till och som jag fick upp i taket, säger "Messi", som medger att lagets defensiv lyckades ta död på det mesta av Boltics offensiv.

– Ja, det kändes rikigt bra. De skapar ingenting. Det går ganska sakta för dem och jag tycker inte att de får många lägen alls. I statistiken tror jag att vi har mer lägen än dem i andra halvlek också, men i första var vi helt okej.

Ledningen i paus till trots så skulle det nämligen visa sig att det därefter var slut på det roliga för hemmalaget. I den andra halvleken började nämligen det slarvas ordentligt i det egna spelet och misstagen i passningar och mottagningar ledde även till mål för värmlänningarna. Inom loppet av 20 minuter hade nämligen Boltic lyckats göra fyra raka mål, varav två från straffpunkten, och 2-1 hade således blivit 2-5. En sen reducering från Linus Doktare hjälpte föga och KB fick tillslut se sig besegrade med 3-6.

– Jag tycker att första halvlek är helt okej. Ganska bra, men i andra är det på tok för mycket misstag. Det är bolltapp, dåliga mottagningar och dåliga passningar. Där är de bättre än oss, säger Niklas Eriksson.

– Vi fattar mycket fel beslut, slår fel passningar och gör fel mottagningar. Vi måste minimera sånt. Där är de bättre än oss och det är det som vänder matchen.

Efter åtta matcher på bara en dryg månad väntar nu ett litet, men välbehövligt, uppehåll för KB-spelarna innan nästa gruppspelsmatch i Supercupen går av stapeln. Detta då laget gästar Lidköpings AIK lördagen den 8 oktober.

– Ja, så är det verkligen (att uppehållet kommer lägligt). Vi har tränat jäkligt hårt nu och det märks att vi är lite trötta och sega. Det kanske inte är optimalt när vi ska spela cupmatch, men vi har kört på bra och vi har fått lite trötta ben. Det blir skönt med ett uppehåll nu, säger Niklas Eriksson.

Matchfakta: Katrineholm - Boltic
Mål: 1-0 5' Niklas Eriksson (Linus Doktare), 1-1 18' Johannes Camilton (Lucas Hovlund), 2-1 30' Niklas Eriksson (Gustaf Doktare, hörna), 2-2 54' Elis Lindgren (straff), 2-3 61' Elis Lindgren (Andreas Eriksson), 2-4 67' Gustav Backman (Jacob Bucht), 2-5 74' Gustav Backman (straff), 3-5 89' Linus Doktare (Gustaf Doktare), 3-6 94' Johannes Camilton (Lucas Hovlund).
Hörnor: KB: 8 (1) BOL: 9 (0)
Utvisningar: KB: 4x10 min BOL: 2x10 min
Publik: 76 personer, Kronfågel Arena

Se highlights från matchen och hela intervjun med Niklas Eriksson nedan:

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link