Hoppa till sidans innehåll

Ekholms fullträff gav KB segern

08 OKT 2022 17:28
Katrineholm Bandy vann lördagens måstematch i Allsvenska Supercupen borta mot Lidköpings AIK. Detta tack vare Olle Ekholms hörnträff med bara fem minuter kvar av ordinarie tid.
  • Skapad: 08 OKT 2022 17:28

Drömmen om avancemang i Allsvenska Supercupen för Katrineholm Bandy hängde under lördagen på att laget lyckades bortabesgra Lidköpings AIK i Sparbanken Lidköping Arena. En uppgift som såg överkomlig ut när laget inledde matchen med att skaffa sig två frilägen direkt i matchinledningen.

Dessvärre lyckades KB inte göra mål på något av dessa och istället var det hemmalaget som tog ledningen efter sju minuters spel efter ett distansskott från Tage Vallmar, men därefter revanscherade sig de båda frilägessumparna. Först satte Linus Doktare 1-1 och efter att LAIK stuckit emellan med en kanon i nättaket satte Gustav Mattsson 2-2.

Svängigt, slarvigt och oberäkneligt var ledorden för eftermiddagen och sinnebilden av matchen kom strax innan pausvilan då ett misslyckat hemåtspel för hemmalaget resulterade i att Linus Doktare kunde peta in 3-2 som en blixt från klar himmel.

– De slår ett felpass hem till målvakten som försöker sparka ut den till försvararen och jag sätter press och lyckas få klubban på bollen från försvararen så den gick in, skrattar Doktare.

Ledningen i paus visade sig dock inte vara särskilt betryggande, för i inledningen av den andra halvleken var det hemmalaget som tog tag i taktpinnen igen. Mattias Jansson satte 3-3 mitt i straffområdet och KB såg ut att vara på väg att tappa matchen, men som så många gånger förr så kom Linus Doktare till undsättning. 29-åringens tredje mål i matchen var en högerhörna och målet, i den 66:e minuten, såg ut att ge gästerna ny råg i ryggen.

Över var det dock inte på långa vägar. Slarv fortsatte prägla matchen från båda lagen och i den 73:e minuten tog LAIK tillvara på ett bolltapp på mittplan och kvitterade ännu en gång. Oavgjort skulle spela bort båda lagen från avacemang i cupen, så där och då var frågan vilka som skulle våga vinna mest. Spelmässigt är det högst oklart om något av lagen egentligen vågade mer än det andra, men ett mål till skulle i alla fall falla.

I den 85:e minuten fick Katrineholm sin nionde högerhörna i matchen och till skillnad från den föregående, när Linus Doktare gjorde mål, så släpptes nu bollen bak till Olle Ekholm. Ett förtroende som han tackade för genom att skicka in matchavgörande 5-4 längs isen bakom en annars storspelande Anton Sandsjö i hemmamålet.

– Det svänger lite fram och tillbaka. Jag tycker vi dominerar lite i första halvlek, men slarvar med i andra. Eller i alla fall i början av andra. Sedan tycker jag att vi tar över och tar ansvar, säger Ekholm sammanfattande om matchen.

I och med lördagens seger lever alltjämt en teoretisk chans att ta sig vidare till finalspelet, men då krävs först och främst storseger hemma mot Örebro SK hemma i Kronfågel Arena på onsadg.

– Det ska bli kul att få mäta sig med dem. De var ju i Elitserien förra säsongen, så det ska bli kul att se. Just att det gäller lite också gör det lite roligare än en avslagen träningsmatch. Vi får hoppas att det kommer lite folk och stöttar oss på hemmaplan, säger Linus Doktare.

Matchfakta: Lidköpings AIK - Katrineholm Bandy
Mål: 1-0 7' Tage Vallmar (Mattias Jansson), 1-1 11' Linus Doktare (Jere Korhonen), 2-1 13' Simon Mayer (Tage Vallmar), 2-2 19' Gustav Mattsson (Ville Hämäläinen), 2-3 41' Linus Doktare, 3-3 55' Mattias Jansson (Markus Enander), 3-4 66' Linus Doktare (Esko Liukkonen, hörna), 4-4 73' Viggo Olofsson, 4-5 85' Olle Ekholm (Esko Liukkonen, hörna).
Hörna: LAIK: 10 (0) KB: 9 (2)
Utvisningar: LAIK: 4x10 min 1x5 min KB: 2x10 min 1x5 min
Publik: 84 åskådare, Sparbanken Lidköping Arena

Se highlights från matchen och hela intervjuerna med Linus Doktare och Olle Ekholm nedan:

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link