Hoppa till sidans innehåll

Ekström tillbaka när KB får dalabesök

17 NOV 2022 19:49
Efter två månaders skadefrånvaro står det nu klart att lagkapten Jesper Ekström gör comeback i fredagens hemmamöte med Borlänge Bandy.
  • Skapad: 17 NOV 2022 19:49

Efter två raka, tunga förluster tar Katrineholm Bandy sikte på den allsvenska säsongens första dubbelhelg då det vankas dalabesök gånger två i helgen. Under fredagen gästar nykomlingarna Borlänge Bandy och under lördagen är det Falu BS tur att besöka Kronfågel Arena. Två matcher där hemmalaget får bära favoritskap på förhand och KB-tränaren Jari Hyttinen konstaterar att de senaste veckornas problem med skador och sjukdomar nu har börjat lätta.

– Vi har haft väldigt tunga veckor här på slutet. Vi har haft många sjuka och borta på grund av olika orsaker, så det har inte varit bra träningar. Det har också synts på våra matcher och våra prestationer. Nu har vi åtminstone haft en bra träning den här veckan och jag hoppas även att hemmaplan kan göra att vi hittar rätt spår igen, säger Hyttinen.

Det stora positiva samtalsämnet inför fredagens match är annars att lagkapten Jesper Ekström gör comeback efter två månaders skadefrånvaro. Ett tillskott som Jari Hyttinen verkligen välkomnar.

– Jag hoppas att det betyder mycket. Det jag hann se under början av hösten så är han ju en spelare som har ganska mycket rutin. Väldigt mycket mer rutin än de flesta i vårt lag och han är också en spelare som är bra både defensivt och offensivt, så jag tror att han kan påverka vårt spel ganska mycket, säger KB-tränaren.

Fredagens motståndare, Borlänge, är tillbaka i Bandyallsvenskan till den här säsongen efter flera år i Division 1 och tog så sent som under tisdagen säsongens första seger då Västanfors besegrades med 6-5 i Rättvik Arena. Ett motstånd som Jari Hyttinen inte på något vis underskattar.

– De har väl egentligen ingenting att förlora i någon av matcherna. De kommer hit för att försöka ta poäng och jag tror inte att de ger upp så lätt, så vi måste göra en bra match för att kunna vinna imorgon, säger han.

Däremot förväntar han sig inte en motståndare som bara backar hem och försöker krympa ytor.

– Jag tror inte att de står sådär jättelågt utifrån vad jag har sett. De har sin egen spelstil och jag tror att de litar på den även här mot oss.

Laget till fredagens match innehåller ett par förändringar jämfört med senast, bland annat på grund av kapten Ekströms återinträde i laget. Det är dock en helt skade- och sjukdomsfri trupp som tränarstaben har att förfoga över inför helgen.

Laget mot Borlänge: #32 Jere Korhonen, 35 Henri Mattila#6 Marcus Mårtensson, #7 Niklas Eriksson, #8 Ville Hämäläinen, #11 Joonatan Irtamo, #17 Simon Blomkvist #19 Alex Höög, #21 Jesper Ekström, #22 Esko Liukkonen, #23 Robin Hellqvist, #25 Linus Doktare#40 Gustav Mattsson#45 Gustaf Doktare #55 Olle Ekholm, 80 Jonathan Hyttinen.

Fredagens match startar 19.00 i Kronfågel Arena och biljetter köper du enklast på biljett.katrineholmbandy.se, hos ICA Maxi Katrineholm, Plus Katrineholm eller hos Jürss Spel & Tobak. Det går även att köpa biljetter på plats vid arenan, men var då beredd på att det kan bli köbildning och ta längre tid att komma in. Via länken och hos ombuden kan du även köpa ditt säsongskort för entré till alla säsongens allsvenska hemmamatcher!

Har du inte möjlighet att vara på plats? Se matchen direktsänt på bandyplay.se med sändningsstart 18.45. Teckna ditt abonnemang där och välj Katrineholm Bandy som favoritklubb så stöttar du även föreningen ekonomiskt.

Se hela intervjun med Jari Hyttinen nedan:

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link