Hoppa till sidans innehåll
Foto: TOBIAS STERNER

Eriksson vill fira 30-årsdagen med seger - "De är skraja för oss"

26 FEB 2021 20:33
Under lördagen avslutar Katrineholm Bandy den allsvenska säsongen hemma mot IFK Rättvik och skyttekung Niklas Eriksson vill samtidigt fira sin 30-årsdag med två poäng på kontot.
  • Uppdaterad: 26 FEB 2021 20:34

Från att ha debuterat i A-laget som 16-åring står nu Katrineholm Bandys skyttekung Niklas Eriksson inför sin egen 30-årsdag. Lördagen markerar dock inte bara "Messis" 30 varv runt solen, utan även KB:s avslutning på säsongen hemma mot redan elitseriekvalklara IFK Rättvik. En match som anfallaren kommer till med en god känsla efter torsdagens vinst uppe i Kalix.

– Det är inte ofta man åker upp till Kalix och vinner. Just att det var en så stark laginsats och att vi krigade på hela vägen trots 0-3-underläge ger en jättebra känsla idag, konstaterar Eriksson.

– Jag tycker att vi var mer noggranna i vårt spel och gjorde färre misstag över hela matchen egentligen. Sedan blir de lite försiktiga i andra halvlek samtidigt som vi fortsatte trumma på, så då öppnade det sig lite i dem. 

Torsdagens seger kom mot ett Kalix som jagade en plats i elitseriekvalet. Lördagens motståndare är redan där. IFK Rättvik har varit kvalklara i flera veckor och ska nu alltså genrepa inför det blodiga allvaret på Backavallen.

– Vi vet att Rättvik är ett bra lag. Framförallt är det ett skridskostarkt lag, så det gäller att vara på tå och kämpa för att sätta defensiven. Sedan får vi försöka straffa dem på lite kontringar och fortsätta bygga vårt eget spel med noggranna passningar. Då tror jag att vi kan ge dem en riktig match, säger "Messi".

Masarna vann säsongens första möte lagen emellan med 7-5 hemma i Rätttvik Arena. Det var Rättviks första seger mot Katrineholm sedan i november 2013, men även om spöket kanske jagades bort till viss del så tror Niklas Eriksson fortfarande att IFK har en hel del respekt med sig för lördagens motstånd.

– Jag tror att de är lite skraja för oss ändå. Det tror jag. De har nog respekt för oss och de vill nog komma in i kvalet med en bra match i ryggen, så vi får nog vara med på att det kommer att gå fort, säger han.

Vad vore då det ultimata sättet att fira sin 30-årsdag på som bandyspelare? Seger och mål givetvis.

– Framförallt två poäng. Det är det viktigaste, men en 7-6-vinst och ett hattrick från min klubba vore väl det bästa, skrattar Niklas.

Truppen till säsongsavslutningen är nästintill densamma som besegrade Kalix under torsdagen, men då två trupplatser lämnades tomma under torsdagen så kommer ni Arvid Larsson-Niberius och lagkapten Linus Doktare tillbaka in i laget.

Matchtruppen mot Rättvik: Pontus Ekström, Simon Westerdahl, Joakim Olofsson, Jimmy Jeschinsky, Fredrik Öjdahl, Niklas Eriksson, Sebastian Brandt, Emil Andersson, Victor Nilsson, Joel Rydergren, Lucas Palm, Eric Lisell, Gustaf Doktare, Arvid Larsson-Niberius, Robin Hellqvist, Linus Doktare.

Se lördagens match på bandyplay.se med sändningsstart 15.45 och glöm inte att köpa dina digitala 50/50-lotter till matchen för att stötta föreningen samtidigt som du har chansen att vinna fina pengar.

Se hela intervjun med Niklas Eriksson nedan:

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link