Hoppa till sidans innehåll

Ett oväntat toppmöte - "Vi tuffar på som aldrig förr"

06 DEC 2019 10:13
Lördagens klassikermöte borta mot IF Boltic har även visat sig bli ett toppmöte. Detta då även värmlänningarna överraskat positivt under den allsvenska hösten.
  • Skapad: 06 DEC 2019 10:13

Lite i skuggan av Katrineholm Bandys överraskande framfart i Bandyallsvenskan har även lördagens motståndare, IF Boltic, imponerat stort. Inför lördagens möte på Tingvalla är de niofaldiga svenska mästarna bara en poäng bakom Ljusdal och Katrineholm i tabelltoppen med blott en förlust på minuskontot.

– Det är en lika svår bortamatch som mot Falun. Boltic har lirat lite i skymundan och de har gjort bra resultat, så jag är både spänd och nyfiken på vilken nivå de är på. Det blir intressant att spela mot dem, säger Katrineholmstränaren Roger "Gubben" Carlsson.

Båda lagen vann sina respektive matcher förra helgen och när lagen möttes på försäsongen så blev det uddamålsseger för Boltic i Västerås. Förra säsongens enda möte, på Tingvalla, slutade oavgjort och det är med säkerhet en ny, jämn, fartfylld drabbning som väntar under lördagen.

– Det kommer att bli lika hårt jobb igen. Vi spelade en träningsmatch mot dem, men jag tror att det kommer att bli en helt annorlunda matchbild nu med mer fart och mer kamper. Jag tror att båda lagen kommer att vilja vinna till varje pris, så det kommer att bli en tuff match, säger mittfältaren Eric Lisell.

Trots positiva skade- och sjukdomsbesked från Kristoffer Konttori och Marc Samuelsson så väljer Roger "Gubben" Carlsson att satsa vidare på samma manskap som besegrade Falu BS i söndags och det mot en motståndare som det gäller att se upp med.

– De vill gå offensivt och tappar du bollen så tar de chansen och det är många som deltar också, så jag tror att det är ett offensivt gäng vi kommer att möta. Mot Falun blev vi duktigt tillbakatryckta och nu hoppas jag att vi kan vara lite högre upp i banan och äga lite mer boll än vad vi gjorde då, men vinner vi med 8-3 mot Boltic också så är jag nöjd, skrattar "Gubben".

Matchtruppen mot Boltic: Pontus Ekström, Henrik Karlsson, Joakim Olofsson, Jimmy Jeschinsky, Olle Ekholm, Olle Larssson, Niklas Eriksson, Emil Andersson, Lars Larsson, Victor Nilsson, Lucas Palm, Oscar Jepsen, Eric Lisell, Jesper Ekström, Robin Hellqvist, Linus Doktare.

Lördagens match direktsänds med start 13.50 på Bandyplay.se, Bandypuls.se, kkuriren.se och hos O'Learys i Katrineholm! Vart och med vilka ser du matchen?

Se hela intervjun med Eric Lisell i spelaren ovanör artikeln och hela intervjun med Roger "Gubben" Carlsson nedan.

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link