Hoppa till sidans innehåll

Förlust mot Åby/Tjureda - "De är lite tyngre"

31 JAN 2021 18:51
Katrineholm Bandy lyckades inte ta en tredje raka seger under söndagen då Åby/Tjureda blev för svåra i Ericsson Arena. Matchen slutade tillslut 8-5 (4-3).
  • Skapad: 31 JAN 2021 18:51

Det var två lag med färska segrar i ryggen som drabbade samman i Ericsson Arena under söndagen när Katrineholm Bandy gästade Åby/Tjureda och det var bortalaget som fick en smakstart på matchen. Redan efter drygt fem minuters spel hade Robin Hellqvist och Niklas Eriksson sett till att det stod 0-2 på tavlan, men hemmalaget bet tillbaka.

Dubbla mål av Viktor Johansson inom loppet av en knapp minut gjorde att matchen var kvitterad och mindre än fem minuter senare kunde skarpskytten Filip Fransson ge smålänningarna ledningen. Halvleken var svängig och bjöd på öppet spel, vilket gjorde att målen fortsatte att ramla in. Linus Doktare kvitterade till 3-3 efter dryga halvtimman och först när Adam Rudell satte 4-3 i den 41:a minuten så var det slutmålat i den första akten.

I den andra krypte Katrineholm ytorna för hemmalaget på ett mycket effektivt sätt inledningsvis och hotade dessutom konstant med sitt omställningsspel. Utdelningen lät dock vänta på sig till den 66:e minuten då Sebastian Brandt prickade in kvitteringen med ett skott utifrån.

Det var dock hemmalaget som skulle komma att göra de allra mest psykologiska och viktiga målen i matchen. På en dryg minut med knappa 20 kvar så gick Åby ifrån till 6-4 och trots en snabb reducering av fortsatt glödhete Niklas Eriksson så hittade de gulklädda både ett sjunde och ett åttonde mål. När sedan hemmamålvaken Juuso Tervonen räddade en straff i den 85:e minuten så var slaget över.

– De är lite bättre än oss. De gör lite färre misstag än oss och är lite hetare än oss i vissa situationer. Det är några hörnreturer som trillar ner och då är de där och petar dit dem. Sedan är det väl tre eller fyra lyft som fladdrar igenom oss lite för enkelt. Vi är flera stycken där, men ändå är det dem som får ner den och får dit den, säger tränaren Roger "Gubben" Carlsson.

– Vi släpper till lite för billiga mål, men samtidigt missar vi en straff och har flera andra lägen framåt. Det är det som avgör det idag.

Carlsson såg dock en hel del positivt från sitt lag, främst offensivt.

– Det är en ganska bra match offensivt. Vi har många fina anfall med fina kombinationer, men vi når inte riktigt hela vägen. De är lite, lite tyngre än oss idag.

Han ansåg även att det fanns flera spelare i laget som gjorde en klart godkänd insats.

– Det är många som är klart godkända idag. Eric Lisell är duktig offensivt idag. Pontus Ekström kan inte lastas för någonting och det finns fler som gör det bra. Jag tycker att Linus Doktare kommer till bra idag. Han är med mycket i spelet och det händer mycket runt honom. Det är många som får godkänt idag, säger han.

Matchfakta: Åby/Tjureda-Katrineholm
Mål: 
0-1 3' Robin Hellqvist, 0-2 5' Niklas Eriksson, 1-2 14' Viktor Johansson (hörna), 2-2 14' Viktor Johansson, 3-2 19' Filip Fransson, 3-3 31' Linus Doktare, 4-3 41' Adam Rudell, 4-4 65' Sebastian Brandt, 5-4 71' Viktor Johansson, 6-4 72' Adam Rudell, 6-5 75' Niklas Eriksson, 7-5 78' Jonathan Svensson, 8-5 81' Adam Rudell.
Utvisningar: Åby: 1x10 min KB: -
Hörnor: Åby: 12 (1 mål) KB: 7 (0)

Se highlights från matchen i spelaren nedan:

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link