Hoppa till sidans innehåll

Första halvleken förstörde mot LAIK - "Det här tar jag inte på mig"

08 FEB 2020 19:48
En stark andra halvlek räckte inte för Katrineholm Bandy under lördagen. Lidköpings AIK vann det allsvenska toppmötet rättvist med 8-4 (6-1).
  • Uppdaterad: 08 FEB 2020 19:48

Efter den fina defensiva insatsen hemma mot Örebro senast hade Katrineholm Bandy hoppats kunna spinna vidare i samma hjulspår borta mot Lidköpings AIK under lördagen, men istället blev det ett rejält magplask redan i den första halvleken. Hemmalaget spelade bra, fick diktera villkoren helt och stoppades nästan aldrig av någon vitklädd motståndare. Dessutom hade gästerna en avig tendens att ge bort bollar i fel lägen. Något som resulterade i hela 6-1 på tavlan i halvtid.

– Det är där tåget går. Lidköping gör det bra, men jag sa det till grabbarna att jag hade kunnat köpa att det stod 3-1 i halvtid utifrån de bra saker de gör. Sedan bjuder vi ju på tre mål till. Vi åker och lämnar bollar ifrån oss och vi gör individuella misstag som resulterar både i mål och i hörnor som de gör mål på. Mot ett så bra lag som LAIK så håller det inte. Det är klart som fan att vi får stryk, säger tränare Roger "Gubben" Carlsson och fortsätter:

– Den här första halvleken är det många spelare som får rannsaka sig själva över. De får gärna hänga mig över taktiska upplägg och sådana saker, men den här gången tar jag nog fan inte på mig det här. På den här nivån har du inte råd med det här. Det är bara så. Du har inte råd att ta långa svängar och åka och jollra in bolljäveln mellan fötterna. Det funkar inte.

Pratet om att konservera det fina positionsspelet i defensiven från förra helgens match lyckades spelarna inte omvandla till handling och "Gubben" hymlar inte alls om att det gör honom konfunderad.

– Det jag förundras över är hur många matcher man behöver ha för att förstå? Ibland undrar jag om det är korkat, för när de gör sakerna som behövs så blir det bra. Sedan kan det bara bli hux flux, som den här första halvleken, och då gör man inte sakerna. Ändå tror man att det ska se ut som matchen innan eller när det nu har varit bra. Det är så urbota dumt så det liknar ingenting och det gör mig irriterad, som du märker. Jag blir irriterad när man inte begriper varför det ser ut som det gör. Det hade varit skillnad om de var 15 år och det här var första gången, men de har ju varit med ett tag, säger han.

I den andra halvleken var det dock ett helt annat KB som kom ut till spel och redan efter 51 sekunder kunde Niklas Eriksson sätta sitt andra för dagen fram till 6-2. Sakta men säkert åt sig gästerna in i matchen och efter ytterligare ett "Messi"-mål och en hörnstrut från lagkapten Linus Doktare så såg det darrigt ut i hemmalaget, men med åtta minuter kvar av ordinarie tid kom dödsstöten. Detta då Joakim Olofsson först blev utvisad och bara minuten senare kunde 42-årige Marcus Sixtensson sätta 7-4 på en hörna. Ett slag som Katrineholm aldrig orkade resa sig ifrån.

– Det vi gör mycket bättre är att vi fattar att vi måste vara på tårna, annars blir vi upprullade av dem. Vi sätter upp bollen mycket snabbare upp i banan, vilket gör att Lidköping får lägga mer kraft i defensiven. Det gör ju att det blir mindre offensivt samtidigt som vi får upp mer folk. I första halvlek åkte vi och bytte boll på egen planhalva innan vi gjorde någonting. Det där bollbytandet tog ju inte bort en enda av deras gubbar. De hade kunnat ställa in vaktmästaren och han hade varit kvar i rätt position, men i andra halvlek gör vi ju grejerna där vi får betalt för det. Vi får LAIK-spelare på fel sida boll och då händer det grejer. Vi har ju med tre eller fyra gubbar i anfallen istället för att vi kommer med en halv upp. Det är den stora skillnaden mellan halvlekarna, säger "Gubben".

– Du ser vid 6-4 och när vi har någon boll i ribban att LAIK börjar bli darriga. De börjar inse att "vi kan ju förlora det här". Det är den tendensen man ser, men då gör vi återigen de här individuella grejerna och då blir vi straffade med 7-4. 8-4 skiter jag i, för då har vi redan fallit ihop, men det är några detaljer i andra som gör att vi inte får med oss det här. Det stora problemet är dock att vi i första halvlek beter oss som ett jävla pojklag helt enkelt.

Trots lördagens tunga förlust så har Katrineholm Bandy bara en poäng upp till en kvalplats till Elitserien med tre omgångar kvar att spela, varav två på hemmaplan.

Se highlights från matchen i spelaren ovanför artikeln och hela intervjun med Roger "Gubben" Carlsson nedan. 

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link