Hoppa till sidans innehåll

Genomklappningen total mot Kalix - "Vi är jättedjupt nere mentalt"

12 JAN 2020 19:48
Om Katrineholm Bandys helg var tung efter lördagen så blev den komplett nattsvart efter söndagens 12-4-förlust hemma mot Kalix Bandy.
  • Uppdaterad: 12 JAN 2020 19:48

Efter 1-8 mot Tellus under lördagen så fullbordade Katrineholm Bandy en fullständig genomklappning till helg under söndagen. Revanschlustan efter lördagen var till en början stor, men en individuell prestation och två hörnor senare hade gästerna en 3-0-ledning och självförtroendet störtdök hos hemmalaget.

Offensivt var passningsspelet slarvigt och KB lyckades sällan sätta norrbottningarnas försvarsspel på några större prov. Defensivt var spelet passivt och samtidigt som backlinjen själva hade problem att få ordning på motståndarna så fick se sällan den hjälp de behövde av det övriga laget.

Allt detta till trots så levde hoppet när Marc Samuelsson slog in 3-5 i den 31:a matchminuten, hans tredje raka mål på volley otroligt nog. Glädjen blev dock kortvarig. Kalix och matchens stora man, Simon Viklund, kunde göra 3-6 innan paus och i början av den andra halvleken fortsatte blödningen. De stora röda siffrorna på resultattavlan lyste tillslut 4-12 och frågan alla på plats ställde sig efteråt var hur Roger "Gubben" Carlssons gäng ska klara av att bryta den negativa trenden och studsa tillbaka när det väntas två nya matcher nästa helg.

– Det är en dubbel käftsmäll det här. Vi är jättedjupt nere mentalt. Vi tror inte på sakerna vi håller på med, varken individiuellt eller som lag. På något vis måste vi börja om, helt enkelt, och hitta tillbaka till det som fungerade för en månad sedan. Jag sade tidigare, när det gick bra, att jag inte skulle peta i det, men nu gäller det ju att ta tag i det, säger "Gubben" och fortsätter:

– Det är ungefär som att vara villaägare och ha köpt en 80-talsvilla. När kylskåpet pajar är det bara en tidsfråga innan frysen går. Sedan går tvättmaskin åt helvete och dammsugaren och sedan är skiten igång. Då får man jobba sig igenom det där och sedan vänder det igen. Det är väl så kanske. Jag vet inte.

Trots helgens miserabla resultat så har laget, tro det eller ej, fortfarande bara en poäng upp till en plats i Elitseriekvalet, men för att den drömmen ska leva även i fortsättningen så krävs bot och bättring i nästa helgs bortamöten med nykomlingarna Skutskär och UNIK.

– Det vi ska ha väldigt, väldigt klart för oss är att de här matcherna är vidöppna i och med att vi är som vi är. För någon månad sedan så hade det vägt över till vår fördel, men nu gör det absolut inte det. Det är helt öppet vem som ska vinna de där matcherna. Sedan handlar det ju om hur vi lyckas få ordning på saker och ting nu i veckan, säger "Gubben".

– I morgon (läs; måndag) finns det istid åt killarna i en halvtimma, men sedan måste vi sätta oss ner och prata om det här. Att bara åka ut och slå felpassningar igen i morgon kväll finns det ingen anledning till, utan vi måste komma ihop och prata om vad vi behöver för att komma upp i nivå igen. Ta reda på vad det är som fattas.

Se highlights från matchen i spelaren ovanför artikeln och se hela intervjun med Roger "Gubben" Carlsson nedan.

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link