Hoppa till sidans innehåll

"Glassgubbens" gäng besegrade TB Västerås

10 DEC 2019 23:39
Roger Carlsson blev "Glassgubben" under tisdagskvällen då Katrineholm Bandy besegrade TB Västerås med 4-2 (2-0) på hemmaplan.
  • Skapad: 10 DEC 2019 23:39

Efter att ha förlorat lördagens bortamöte med Boltic och därefter fått gliringar för att ledarställen påminner om glassgubbar så samlade Katrineholm Bandy kraft till tisdagens hemmamöte med TB Västerås och lyckades studsa tillbaka in på vinnarspåret.

Det var dock långt ifrån någon lysande insats från hemmalaget, som hade stora problem med det egna passningsspelet och gav gång efter annan över initiativet till gästerna. Försvarsspelet utan boll fungerade dock utmärkt under stora delar av matchen och när TB väl kom till målchanser så var det Pontus Ekström i hemmamålet som briljerade.

– Han gör de här avgörande räddningarna, precis som Henke (Karlsson reds. anm.) gjorde mot Falun till exempel. Det är 2-1 på tavlan och de får sina möjligheter, men Pontus tar dem och det är ju väldigt viktigt, för kort därefter gör vi 3-1 och det blir väldigt mentalt tungt för Tillberga, säger Roger "Glassgubben" Carlsson.

Offensivt blev laget tvungna att förlita sig till framförallt Niklas "Messi" Erikssons briljans. 1-0 smällde han in efter ett bolltapp av Tillberga, rakt upp i krysset från distans. 2-0 kom efter ett nytt bolltapp och satt i bortre hörnet längs med isen. Eriksson satte även 3-1 efter att han, med ryggen mot mål, tagit emot en lyra från Victor Nilsson, jonglerat två gånger med den och, fortfarande med ryggen mot mål, vänt om vispat till på volley från 25 meter.

– Det är bra skytte, en bit utifrån och likdant de här han suger ner och sätter dit. Både hans och Linus (Doktares) effektivitet den här säsongen har ju varit guld värt, säger Carlsson.

Erikssons mål var inte bara snygga, de kom hela tiden i rätt lägen i matchen och tillät aldrig gästerna att riktigt komma ikapp. När Marc Samuelsson sedan vispade in 4-2, även han med ryggen mot mål, från nära håll så blev det matchens sista mål. En tung och viktig seger i en match som lämnade en hel del övrigt att önska.

– Framåt var det knackigt, det håller jag med om, men bakåt tycker jag att vi gör en strålande match. Vi släpper in två mål hemma och vi har en nolla i halvtid, så det är inte så mycket att klaga på bakåt, säger Pontus Ekström och menar att det för egen del var skönt att göra en så bra match efter att ha fått tillbringa de fyra senaste på bänken.

– Det är klart att det är riktigt skönt att få komma in såhär som jag gör. Jag fick en bra första räddning och då fick jag bra självförtroende under de första tio minuterna och sedan var det bara att bygga vidare på det, säger han.

Härnäst väntar ett på förhand mycket tufft bortamöte med Gripen Trollhättan i Slättbergshallen under lördagen.

Se highlights från matchen i spelaren ovanför artikeln och hela intervjuerna med Roger "Glassgubben" Carlsson och Pontus Ekström nedan.

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link