Hoppa till sidans innehåll

Glödhet Eriksson sänkte Västanfors

30 JAN 2021 17:45
Det blev en stökig uppladdning inför lördagens bortamöte med Västanfors IF, men till syvende och sist lyckades Katrineholm Bandy vinna matchen med 6-2 (4-2).
  • Skapad: 30 JAN 2021 17:45

Förra säsongen vann Niklas Eriksson den allsvenska poäng- och skytteligan med sina 48 mål och fem assist. Den här säsongen har det gått trögare för 29-åringen, men som bekant är allting relativt. Förra helgen gjorde "Messi" tre mål i bortasegern mot Ljusdal och under lördagen hängde han fyra nya, vilket faktiskt innebär att han efter en "svag" säsong bara är tre mål ifrån en ny skytteligaledning.

– Ja, det börjar lossna lite. Det är kul! Det har bara varit att kämpa på och lita på att det lossnar tillslut. Det är så jag har fått tänka hela säsongen. Jag är ju i alla fall med och slåss om skytteligatiteln, så det är klart att jag siktar på den, säger Eriksson.

Hans fyra mål under lördagen var direkt avgörande i 6-2-segern borta mot nykomlingarna Västanfors. En seger som föranleddes av att matchen blev uppskjuten på grund av sprickor i isen och det visade sig bli svårt för KB-spelarna att behålla fokus. Hemmalaget ledde nämligen med 2-0 efter knappa 20 minuter.

– Jag tror att en del i att vi hamnar i underläge är det som händer inför matchen. Det är så struligt. Det ska tas beslut och det är en massa idioter som far runt och lägger sig i saker och ting. Vi blir beskylda för att vara "bekväma jävlar som spelar inomhus", de säger att vi sparkar sönder isen och en massa skit. Vi åker ut i träningsoverall och värmer upp, så att säga, och det är ju allt annat än den normala uppladdningen. Det gör nog att vissa spelare inte är med mentalt direkt från start, men det är en styrka att vi hittar in i det och tillslut vinner stabilt, säger tränaren Roger "Gubben" Carlsson.

Ja, för när gästerna väl hittade in i matchen och började kontrollera tillställningen så var hemmalaget aldrig riktigt nära, om än absolut inte ofarliga. En av flera stora nycklar till segern var KB-målvakten Pontus Ekström, som dels räddade bollar (varav en straff), men som framförallt svarade för många suveräna utkast som satte igång gästernas offensiv.

– Det är klart att det är svårt när de står med fem spelare utanför straffområdet, men det var bara att försöka hitta en ledig yta. Ser jag att det är ledigt så måste jag informera spelarna vart de ska vara. Det var faktiskt svårt eftersom de stod med så många spelare högt. Att stå med tre spelare är man mer van vid, men vi löste ju det här också. När jag lyckas kasta förbi dem så har de ju bara fem utespelare kvar på rätt sida, plus att de har en libero som faller, så då finns det ju värsta ytorna, säger "Poppe".

En efterlängtad pizza-fest i Fagersta senare så finns det dock ingen direkt tid att njuta av segern. Under söndagsmorgonen rullar nämligen samma buss ner mot Växjö-trakten för ett tufft bortamöte med Åby/Tjureda. Ett gäng smålänningar som bara har förlorat en av de tio senaste matcherna och som under lördagen vann med 9-0 mot IFK Kungälv på Skarpe Nord.

– Det ska bli roligt. När vi nu spelar på lite sämre förutsättningar så märker vi hur bra vi har det hemma och imorgon ska vi få spela i hall igen. Jag är taggad på att få spela en bra match med bra förhållanden. Samtidigt blir det en tuff utmaning. Jag är säker på att Åby är ett bättre lag än vad tabellen visar, säger Nik las Eriksson.

Tränare Carlsson låter informera att han inte planerar några förändringar i matchtruppen utöver att Philip Zander kommer agera reservmålvakt till Pontus Ekström istället för Simon Westerdahl.

Matchfakta Västanfors-Katrineholm:
Mål: 1-0 5' Klas Nordström (hörna), 2-0 19´Robin Rebermark (hörna), 2-1 23' Robin Hellqvist (hörna), 2-2 27' Niklas Eriksson, 2-3 29' Linus Doktare, 2-4 36' Niklas Eriksson, 2-5 51' Niklas Eriksson, 2-6 62' Niklas Eriksson.
Utvisningar: VIF: 3x10 min KB: 1x10 min
Hörnor: VIF: 8 (2 mål) KB: 9 (1)

Matchtruppen mot Åby/Tjureda: Pontus Ekström, Philip Zander, Jimmy Jeschinsky, Fredrik Öjdahl, Niklas Eriksson, Sebastian Brandt, Emil Andersson, Victor Nilsson, Joel Rydergren, Kristoffer Konttori, Eric Lisell, Gustaf Doktare, Hugo Sundberg, Arvid Larsson Niberius, Robin Hellqvist, Linus Doktare.

Sändningen från söndagens match startar 14.50 på bandyplay.se.

Se highlights från lördagens seger i spelaren nedan:

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link