Hoppa till sidans innehåll

Gripen vassare i premiären - "De är bättre på allt"

21 NOV 2020 18:32
Katrineholm Bandy förlorade under lördagen den allsvenska premiären hemma mot ett för dagen mycket bättre Gripen Trollhättan. Slutresultatet skrevs tillslut till 3-7 (3-4).
  • Skapad: 21 NOV 2020 18:32

Att den allsvenska bandysäsongen äntligen skulle dra igång under lördagen var något som på förhand var mycket efterlängtat nere på Backavallen, men tio minuter in på premiärmötet med Gripen Trollhättan var tongångarna annorlunda. Då hade nämligen gästerna redan hunnit dundra ur startblocken och tagit ledningen med 3-0.

– Vi sätter oss inte i någon bra situation första tio minuterna. Det blir en jobbig uppförsbacke redan där, konstaterar lagkapten Linus Doktare.

Det vore väl ändå ingen riktig Katrineholmsmatch om det inte skulle svänga lite. Hemmalaget började nämligen så sakteliga tugga sig in i matchen och Sebastian Brandts första allsvenska mål i rödblå tröja följdes därefter av ännu en reducering. Den gången signerad skyttekung Niklas Eriksson och när Joakim Olofsson sedan smällde in 3-3 på hörna i den 34:e minuten så var medvinden ett kraftigt faktum.

Den skulle dock bli kortvarig, för mindre än minuten efter kvitteringen så hann rutinerade Tony Eklind upp en boll som först såg ut att rinna ut över kortlinjen och kunde frispela Markus Eriksson framför mål som enkelt rakade in 4-3 till gästerna. En snyting som hemmalaget aldrig lyckades resa sig ifrån. Istället kunde västgötarna kontrollera matchen fullständigt i den andra halvleken och glida ifrån till seger med 7-3.

– Vi får stryk av ett lag som åker fortare, passar bättre, avslutar bättre, är bättre på fasta situationer och bättre i allting. Så enkelt är det. Det är skillnad. Vi har en period som vi tycker är ganska okej och det är den sista halvtimman i första halvlek, efter att de har gått upp till 3-0. Då tycker vi väl att vi står upp rätt bra. Sedan gör vi misstag i markeringar och annat, men de är bättre på allting, säger tränare Roger "Gubben" Carlsson efter matchen.

Matchfakta KB - Gripen:

Mål: 0-1 2' Mikko Lukkarila (hörna), 0-2 6' Mikko Lukkarila, 0-3 12' Oscar Larsson, 1-3 20' Sebastian Brandt, 2-3 29' Niklas Eriksson, 3-3 34' Joakim Olofsson (hörna), 3-4 35' Markus Eriksson, 3-5 51' Markus Eriksson, 3-6 75' Felix Callander, 3-7 89' Markus Eriksson (hörna).
Utvisningar: KB 2x10 min GBK: 2x10 min.

Se highlights från matchen i spelaren ovanför artikeln och hela intervjuerna med Linus Doktare och Roger Carlsson nedan.

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link