Hoppa till sidans innehåll

"Gubben": "Jag ser inte vad vi har gjort för fel"

28 DEC 2019 20:10
Katrineholm Bandy avslutar 2019 med att ta emot Nässjö IF hemma på Backavallen under söndagen. En match som redan på förhand är full av känslor.
  • Skapad: 28 DEC 2019 20:10

Det var i annandagens möte lagen emellan som Katrineholm Bandys lagledning reagerade på ett flertal tacklingar från Nässjö-spelare som upplevdes som farliga och som i två fall även ledde till skador på KB-spelare. Detta ledde efter matchen till en dialog med domartrion om hur de såg på saken och båda parter uppmuntrade varandra att granska saken vidare.

Det resulterade under fredagen i att Katrineholm Bandy anmälde tre incidenter till Svenska Bandyförbundets disciplinnämnd, varav två senare ledde till avstängningar på Nässjö-spelare. I domarens yttrande till DN beskrivs tacklingarna som "våldsam" respektive "brutal", men trots det så har KB kritiserats rejält, inte minst från NIF-håll, för att anmälningarna överhuvudtaget gjordes. Något som tränare Roger "Gubben" Carlsson ställer sig oförstående till.

– Jag vill förtydliga att jag inte är ute efter att stänga av spelare i Nässjö, absolut inte. Det jag är ute efter är att domaren ser de här situationerna och blåser frislag, men så sitter vi på en tränarträff där man säger att det här ska beivras. Farliga tacklingar som det också blir skador på. Nu blir det inte det på Robin (Hellqvist), men på Eric (Lisell) och Linus (Doktare), säger "Gubben" och fortsätter:

– Nu bedömer man att det inte är något på Linus och då är det så. Sedan bedömer man på de andra att det är våldsamt och brutalt tacklat. Då är det väl inte vi som har gjort fel? Vi gör ju inte bedömningarna. Vi gör ju inte straffpåläggande och sådana grejer, utan det finns ju en disciplinnämnd som sköter det där.

Carlsson utvecklar sitt resonemang och berättar vidare om tankar bakom anmälningarna (något som kan ses i intervjun ovanför artikeln), men kommer sedan självklart även in på den viktiga bandymatch som ska spelas under söndagen. En match där känslorna är uppskruvade redan på förhand och det gäller att klara av att hantera det.

– Det handlar om att ha fokus på rätt saker och för vår del handlar det om vårt eget spel och de saker som vi har pratat om taktiskt. Det är det vi kan fokusera på och försöka få till så bra som möjligt. Vi på sidan får fokusera på att försöka hjälpa spelarna så att de kan prestera så bra som möjligt. Det är det fokus jag ska ha i alla fall, men om andra människor vill ha fokus på annat så är det upp till dem och någonting som de får stå för, säger "Gubben".

Trots vinsten på annandagen var laget inte allt för nöjda med hur det såg ut spelmässigt och nu efterlyses bättring för att det ska kunna bli ännu en seger mot smålänningarna.

– Vi behöver bli mer aktiva. Vi är för inaktiva och, inte ordagrant, men vi står och väntar lite för mycket tycker jag. Vi låter Nässjö ta sig upp lite för enkelt. Samtidigt ska de ha credd för att de gör det bra, det är inte det, men vi är lite för inaktiva. Vi ska bli mer aktiva, ha mer rörelse och fart på oss i vårt defensiva jobb, säger Carlsson och fortsätter:

– Offensivt så tycker jag att vi får för många spelare på fel ställe i banan. Vi behöver få till det så att vi blir svårare att ta bort. Vi blev för enkla offensivt där ett tag, men sedan hoppas vi givetvis på samma effektivitet när vi väl får chanserna (skratt).

Angående skadeläget i truppen efter de uppmärksammade situationerna i torsdags så är läget inför söndagen att lagkapten Linus Doktare inte kommer till spel på grund av en knäskada. En skada som i dagsläget är svår att bedömma hur allvarlig den är och hur lång konvalescensen ska behöva bli. Lars Larsson och Eric Lisell kommer båda att testas under matchdagen för att se om de kan vara redo för spel.

Matchtruppen mot Nässjö: Pontus Ekström, Henrik Karlsson, Joakim Olofsson, Jimmy Jeschinsky, Olle Ekholm, Niklas Eriksson, Emil Andersson, Lars Larsson, Victor Nilsson, Lucas Palm, Kristoffer Konttori, Marc Samuelsson, Oscar Jepsen, Eric Lisell, Jesper Ekström, Robin Hellqvist.

Ni har väl inte missat att det är fri entré på söndagens match och en lång rad kringaktiviteter på arenan. Årets bandyfest med andra ord, så se till att ta med er vänner och familj ner på Vallen för att heja fram laget till fortsatt serieledning i Bandyallsvenskan! Grindarna öppnar 12.00 - Avslag 13.15!

Se hela intervjun med Roger "Gubben" Carlsson i spelaren ovanför artikeln.

Fri entré 2019

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link