Hoppa till sidans innehåll

“Gubben” splittrad efter storsegern - “Vi är som en kolhög”

12 OKT 2020 10:41
Trots en trög start på söndagens träningsmatch borta mot GT/76 så lyckades Katrineholm Bandy tillslut vinna med klara 10-2 mot Division 1-laget. Tränare Roger “Gubben” Carlsson var dock inte helt nöjd efteråt.
  • Skapad: 12 OKT 2020 10:41

Det var med halvtimman spelad av söndagens träningsmatch mot GT/76 som tränare Roger “Gubben” Carlsson kände sig tvungen att markera. Hans lag hade precis kvitterat till 1-1 genom Niklas Eriksson, men spelmässigt fanns inte mycket där. En tidig timeout i hopp om högre kvalitet, men utdelningen blev inte hundraprocentig.

– Det var energilöst i början och vi hade dålig fart. Vi föll in i deras tempo, så jag kände att jag var tvungen att göra någonting för att det inte skulle bli en match utan värde, säger “Gubben”. 

– Vi måste få in mer energi och spelglädje i allting vi gör. Nu ska jag dra en konstig metafor igen, men vi är lite som en kolhög som du ska grilla på som bara ligger och glöder lite. Vi måste få in syre i den för att det ska tändas och jag hoppas att det för vår del är att få komma in i den nya hallen. 

Resultatmässigt blev dock söndagen klart mycket ljusare efter timeouten. Redan innan halvtidsvilan hann Linus Doktare, Sebastian Brandt och Niklas Eriksson hitta nätet och efter vilan var det Joakim Olofssons, Hugo Sundberg och Alexander Strands tur att ta sig in i målprotokollet. Matchen slutade tillslut 10-2, men utöver siffrorna så var det inte jättemycket att glädja sig åt.

– I andra halvlek har vi perioder där vi flyttar bollen ganska bra och då kommer vi ner på dem, skapar lägen och gör mål. Sedan återkommer det perioder där vi faller in i deras tempo och då händer det ingenting, säger Carlsson.

Tio mål från totalt sex olika spelare och hattrick från såväl Linus Doktare som Niklas Eriksson får givetvis många att jubla och även om “Gubben” ger sken av att inte vara nöjd med spelet så hittar även han positiva inslag i matchen.

– Det är självklart positivt att vi gör tio mål framåt och jag tycker mig se att våra nya spelare hittar in mer och mer i det. De blir mer och mer delaktiga i vårt spel och det är ju positivt, men överlag tycker jag att det är en ganska sömnig match. Vi faller in i deras lunk för mycket och det blir aldrig något riktigt driv i det hela, säger tränaren.

Härnäst för A-lagets del väntar den första matchen någonsin i den nya ishallen på Backavallen då Boltic kommer på besök under fredagskväll. Senare under måndagen kommer vi att släppa publikinformation till den matchen.

Målskyttar mot GT/76: Linus Doktare 3, Niklas Eriksson 3, Sebastian Brandt, Joakim Olofsson, Hugo Sundberg, Alexander Strand.

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link