Hoppa till sidans innehåll

"Gubben" vill se fysisk form mot Västanfors

04 SEP 2020 15:25
Under lördagen inleder Katrineholm Bandys A-lag försäsongsmatchandet mot Västanfors IF i Uppsala och Roger "Gubben" Carlsson ser fram emot att få en första titt på sina spelare på stor is.
  • Skapad: 04 SEP 2020 15:25

Efter ett par veckors träning på rink så ska nu Katrineholm Bandys A-lag ge sig ut på stor is för första gången. Under lördagen står seriekollegorna Västanfors IF för motståndet i Relitahallen i Uppsala och tränare Roger "Gubben" Carlsson är tydlig med vad han vill se från sitt lag.

– Vi har en ganska enkel taktisk matchplan. Inga konstigheter alls. Jag vill inte styra upp spelarna för mycket, framförallt inte de nya. Jag vill se hur de rör sig, hur de tänker och lite sådant, säger "Gubben" och fortsätter:

– Det jag däremot vill se är att vi driver upp i ett bra tempo, att vi spelar varierat och att vi driver på för att se så att vi har koll på fysiken och sådana saker. Sedan vill vi givetvis ha mycket spelglädje. Det är alltid roligt att komma ut på stor bana. Sedan är det alla andra klyschor, men de behöver vi inte dra för de kan ni redan.

Carlsson menar att den här säsongens upplägg med fysträning tycks ha gjort att spelarna faktiskt är i bättre fysisk form än tidigare år. Något han vill få ytterligare kvitton på under lördagen.

– Jag tror att det är många som är bättre tränade. Det syns även ute på rinken. Vi har provat att köra övningar lite längre än vanligt bland annat och spelarna klarar det mycket bättre än vad de har gjort tidigare. Det är därför jag är lite spänd på att se nu när vi kommer ut på stor plan. Jag har defintivt inte hållit tillbaka dem, utan de ska få stå på och på så vis se att vi orkar och att det känns bra, säger han.

Laget till lördagens match saknar ett antal spelare på grund av olika anledningar, men det gör också att nya spelare får chansen. I målet ställs Simon Westerdal, som är på provspel från Finspångs AIK och som kan bli aktuell för ett utvecklingsavtal, och på offensivt mittfält får den egna talangen Gustaf Doktare chansen att göra A-lagsdebut.

Laget mot Västanfors IF: Simon Westerdal, Pontus Ekström, Joakim Olofsson, Jimmy Jeschinsky, Fredrik Öjdahl, Olle Ekholm, Alexander Strand, Niklas Eriksson, Emil Andersson, Victor Nilsson, Joel Rydergren, Lucas Palm, Gustaf Doktare, Arvid Larsson Niberius, Robin Hellqvist, Linus Doktare.

Lördagens match startar 15.30 i Relitahallen i Uppsala, men utan publik på läktarna på grund av COVID-19. Istället följs matchen bäst via elitrapport.se eller appen Bandygrytan.

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link