Hoppa till sidans innehåll

Häftig chans för KB i tufft annandagsmöte

25 DEC 2019 11:48
För första gången på sex år ska Katrineholm Bandy spela klassisk annandagsbandy på bortais och det mot ett Nässjö IF som är rejält pressade inför drabbningen.
  • Skapad: 25 DEC 2019 11:48

Inför säsongen var det inte helt ovanligt att tyckare placerade Nässjö IF i det allsvenska toppskiktet och smålänningarnas eget sikte var garanterat inställt på att slåss om ännu ett Elitseriekval. Katrineholm å andra sidan "skulle vara glada om de slapp kvala för sin överlevnad", men efter tio spelade omgångar är det nästan helt ombytta roller.

För samtidigt som Katrineholm har vunnit åtta matcher, tagit sig till en tredjeplats i tabellen och allmänt överraskat stort på många bandyentusiaster så har det inte alls stämt för Nässjö. Fyra segrar och sex förluster hittills ger en blygsam tiondeplats i tabellen och när avståndet nu är åtta poäng upp till en plats i Elitseriekvalet så börjar goda råd bli snudd på ovärdeliga för "De Blåe".

Smålänningarna har dock lite att luta sig tillbaka mot inför annandagsmötet i Stinsen Arena. Laget har vunnit fem av de sex senaste mötena med Katrineholm och senast det blev förlust på hemmaplan mot sörmländskt motstånd så gick Jesus fortfarande i shorts. Å andra sidan kommer gästerna till det som tidigare var Skogsvallen med starkt självförtroende, chans att sätta press på toppkonkurrenterna och med siktet inställt på sju raka annandagen utan förlust.

– Känslan har givetvis varit positiv och den här hösten har naturligtvis varit över förväntan med tanke på hur det såg ut under försäsongen och i många förhandstips. Jag tycker att vi har gjort det jättebra än så länge, men vi är framförallt inte nöjda. Vi vill givetvis fortsätta att vara där vi är eller ännu längre upp om det går. Det är bara att stå på. Det är bara att lira ut, säger KB-tränaren Roger "Gubben" Carlsson.

"Gubben" vill, inför matchen, inte heller prata allt för mycket om pressen på motståndarna och spekulera i hur de kommer att bete sig. Det egna spelet fortsätter att vara överlägset största fokus.

– Det som blir viktigt är att vi fortsätter att fokusera på våra grejer. Sedan vad förhandstipsen sa om Nässjö eller vilka problem de har haft eller inte haft är ju deras bekymmer. Vi fokuserar på vårt och trycker på med mycket energi, så får vi se vart vi är efter 93 minuter. Det är vad vi kan göra, säger han.

Det går dock inte att gömma sig för faktum att annandagsbandyn är någonting extra i jämförelse med en "vanlig" seriematch.

– Det är lite mer än en vanlig match, så enkelt är det ju. Det är lite mer folk och sådana grejer och det som är speciellt den här annandagen är ju att det är roligt eftersom att vi är där vi är. Vi kan gå in och spela utan press och allt sådant, så det borde generera att det blir bra fart på oss och mycket spelglädje hoppas jag på, säger "Gubben".

Först återstår dock att se om tränaren själv har hunnit återhämta sig efter julens paltkoma.

– Det blir väl lite skinka, revbensspjäll och mycket god mat, så man är riktigt stinn på annandagen. Grabbarna behöver åka av sig lite på juldagen, men själv är jag inte säker på att jag kommer upp. Jag kanske inte kommer upp ur fåtöljen ens, så vi får se vad som händer, skrattar "Gubben".

Matchtruppen till annandagsbandyn mot Nässjö IF: Pontus Ekström, Henrik Karlsson, Joakim Olofsson, Jimmy Jeschinsky, Olle Ekholm, Niklas Eriksson, Emil Andersson, Lars Larsson, Victor Nilsson, Lucas Palm, Kristoffer Konttori, Marc Samuelsson, Eric Lisell, Jesper Ekström, Robin Hellqvist, Linus Doktare.

Har ni inte bokat plats i supporterbussen ner till Nässjö eller möjlighet att ta er dit för egen maskin så går det, i vanlig ordning, utmärkt att se matchen på bandyplay.se, hos Katrineholms-Kuriren eller på O'Learys i Katrineholm. Allt detta med sändningsstart 13.00.

Se hela intervjun med Roger "Gubben" Carlsson i spelaren ovanför artikeln.

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link