Hoppa till sidans innehåll

Hast: "Jag är här för att skapa ordning"

11 JAN 2019 17:18
Katrineholm Bandy jagar nya viktiga poäng i Bandyallsvenskan i helgen och det med en comebackande Markus Hast tillbaka i laget.
  • Skapad: 11 JAN 2019 17:18

Efter att ha inlett 2019 med två relativt starka insatser mot IFK Rättvik och Kalix Bandy väntar nu en ny dubbelhelg för Katrineholm Bandy. Under lördagen åker laget till klassiska Tingvalla i Karlstad för att möta IF Boltic och under söndagen väntar rivalmöte med Örebro SK i Behrn Arena. Två lag som återfinns strax ovanför KB i den jämna tabellen.

Under torsdagen blev det dessutom klart att laget förstärks med 32-årige Markus Hast, som efter nästan två års frånvaro väljer att göra comeback och att kliva in i ett avgörande läge av säsongen är ingenting som skrämmer den tidigare lagkaptenen.

– Jag har inte sett sådär himla mycket, men jag tror att det passar mitt spel lite grann. Jag är ju inte den som gör mest poäng, men däremot är jag här för att få ordning på hela truppen, få bort slarvet och se till att vi blir effektiva. Vi ska hålla oss kvar i Bandyallsvenskan. Det är ett ganska enkelt mål, säger "Hasten".

Lördagens värmländska motståndare har hittills tagit fyra poäng fler än vad Katrineholm har gjort och det kommer med all säkerhet att bli en tuff tillställning på Tingvalla, men efter att skadeläget har börjat lätta så ser tränaren Roger "Gubben" Carlsson fram emot matchen med tillförsikt.

– Känslan jag går in med är att vi gjorde bra insatser mot både Rättvik och Kalix i cirka 70 minuter och jag tror att gruppen börjar inse att vi måste ta nästa steg. Vi måste spela likadant i minut tio som i minut 80 istället för att backa lite och välja de här komfortzonerna. Vi måste kliva på som vi gör i början av matcherna och jag har känslan att vi kanske kan ta det klivet nu. Likdant så gäller det ju att kliva på som individ nu (när det är större konkurrens om speltiden reds. anm.), för om man inte gör det så kanske man inte är med på söndag till exempel. Så det känns positivt, konstaterar "Gubben".

Noterbart förutom Markus Hasts inträde i laget är att den ordinarie högerhalven Lucas Palm är tillbaka i spel efter sina skadeproblem. Även målvakten Philip Zander är tillbaka i full träning efter sin skada, men han åker inte med laget till Karlstad.

Matchtruppen mot Boltic: Hugo Lundqvist, Pontus Ekström, Fredrik Öjdahl, Markus Hast, Olle Larsson, Niklas Eriksson, Emil Andersson, Lars Larsson, Victor Nilsson, Linus Bodeström, Lucas Palm, Kristoffer Konttori, Jesper Ekström, Robin Hellqvist, Linus Doktare.

Lördagens match på Tingvalla startar klockan 14.00 och går att se på bandyallsvenskan.se och på O'Learys i Katrineholm. Köp ett abonnemang på bandyallsvenskan.se och välj Katrineholm Bandy som favoritlag så stöttar du föreningen ekonomiskt samtidigt som du får tillgång till alla allsvenska matcher som sänds, både live och i repris.

Se hela intervjun med Markus Hast i spelaren ovanför artikeln och hela intervjun med Roger "Gubben" Carlsson nedan.

Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

GRÄSROTEN


TWITTER

INSTAGRAM

 

Instagram

 

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
Fax: 015012130
E-post: This is a mailto link