Hoppa till sidans innehåll

Hörnbomberna gav orange seger mot ÖSK

01 FEB 2020 20:19
Katrineholm Bandy spelade för mer än bara poängen i dagens hemmamöte med Örebro SK. Något som gav resultat och som ledde till en stark 7-3-seger (1-1).
  • Skapad: 01 FEB 2020 20:19

Det var orangea matchtröjor och mycket fokus på arrangemanget runt omkring inför lördagens hemmamöte med rivalerna Örebro SK, men spelarna på isen lät sig inte distraheras utan svarade istället för en kollektiv laginsats i paritet med det vi såg i inledningen av säsongen.

Niklas Eriksson satte 1-0 tidigt och trots att gästerna därefter tilläts ha en hel del boll så imponerade hemmaförsvaret. När bollarna väl gick igenom så var det allt som oftast till offsidestående spelare och centralt i banan stod en knallorange mur. Helt ofarliga var dock inte gästerna och när Johan Näsholm fick skottläge från distans efter 22 minuter så var det kvitterat.

– Har man en sådan här backlinje och ett sådant här lag framför sig så får man mycket hjälp, men sedan är jag väl skyldig att ta några skott också, skrattar säsongsdebuterande målvakten Philip Zander och fortsätter:

– Första halvlek tycker jag att de hade mycket, men vi gör väl egentligen bara ett litet misstag när vi inte går på ordentligt och det är det de gör mål på. Så idag är det inte mycket att klaga på.

I den andra halvleken fick hemmalaget en drömstart när Linus Doktare piskade in 2-1 utifrån och därefter var det dags för någonting så ovanligt som hörnfest på Backvallen. Joakim Olofsson inledde partyt med att dunka upp 3-1 stenhårt i nättaket. Niklas Eriksson prickade krysset på nästa hemmahörna fram till 5-2 innan samme Eriksson även gjorde 6-3 på hörnan därefter. Tre i rad räckte dock inte, tyckte hemmalaget, utan Linus Doktare fullbordade ett hattrick på den fjärde raka hörna fram till slutresultatet 7-3.

– Det var riktigt skönt. Vi gör en riktigt bra match och det känns som att vi har hittat tillbaka till vårt spel som vi hade i början av säsongen. Det känns rikigt gött och att vi dessutom lyckas göra fyra hörnmål idag känns riktigt skönt faktiskt, säger lagkapten Doktare efter matchen.

Har det hänt tidigare att ni gjort mål på fyra raka hörnor?

– Nej, jag tror inte det (skratt). Det är väldigt sällan.

Samtliga inblandade var också snabba att efter matchen hylla de 572 åskådare som var på plats på Backavallen för att heja fram hemmalaget till segern och samtidigt stå upp mot våldet mot kvinnor. Stämningen var underbar och hemmaklackens specialframtagna orangea flagga samt specialskrivna ramsor bidrog starkt.

– Det var bra tryck tyckte jag och ett roligt arrangemang. Det var roligt att spela och jag hoppas att vi lyckats bidra till en bra sak, säger Linus Doktare.

Glöm inte att ni kan gå in och buda på spelarnas signerade matchtröjor från matchen. Alla intäkter går oavkortat till UN Women Sverige!

Se highlights från matchen i spelaren ovanför artikeln och se hela intervjuerna med Philip Zander och Linus Doktare nedan.

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link