Hoppa till sidans innehåll
Foto: Tomas Nilsson

Ineffektivt KB föll i publikens återkomst

09 FEB 2022 22:48
Med restriktionerna lättade gick Katrineholm Bandy för en tredje raka seger i Bandyallsvenskan under onsdagskvällen, men TB Västerås visade sig bli en övermäktig uppgift.
  • Uppdaterad: 09 FEB 2022 22:48

Inför ögonen på säsongens hittills bästa publiksiffra hade Katrineholm Bandy siktet inställt på säkrare mark i den allsvenska tabellen och en tredje raka seger under onsdagskvällen, men det skulle bli en kväll i ineffektivitetens tecken för hemmalaget mot TB Västerås.

Ja, för den första halvleken var ingenting annat än en kavalkad i målchanser för hemmalaget. Dessvärre var den gemensamma nämnaren chanserna emellan att TB-målvakten Benjamin Pizzoni-Elfving allt som oftast stod i vägen. 20-årigen agera som en levande, grå mur och tre KB-mål i den första akten hade lika gärna kunnat vara dubbelt så många. Istället tog gästerna vara på de lägen de fick och två hörnmål, en bjudning och en soloprestation senare var det bortaledning med 4-3 i paus.

– Vår offensiv var jättebra då och vi har jättemycket lägen som vi inte får dit. Tillbergas målvakt var riktigt duktig och så släpper vi in två skithörnor till exempel, men första halvlekens ansikte var ändå med ett leende på läpparna, säger hemmatränaren Roger "Gubben" Carlsson.

Glädjen skulle dock förbytas till förtvivlan i den andra halvleken. Hemmalaget frejdiga offensiv avtog tvärt och istället var det gästernas skridskostarka ungdomar som glänste. VSK-talangerna Kasper Sandgren och Figge Nilsson visade prov på en fart som hemmaförsvaret hade oändliga problem med och 3-4 blev tämligen snabbt till 3-6.

Möjligheterna att jobba sig tillbaka in i matchen fanns dock fortfarande, men dödsstöten kom i den 65:e minuten då Jimmy Jeschinsky ådrog sig ett lindrigt matchstraff för en frilägesutvisning när Niklas Engström gick omkull i en närkamp. En situation som vid första anblick såg ut som ett korrekt rött kort, men som hemmaspelarna senare menade var en grov förstärkning av TB-anfallaren.

– Jag vet inte. Jag tycker han (Engström reds. anm.) missar bollen och så åker Jimmy på honom i efterhand, men jag vet inte, säger Jeschinskys backkollega Joakim Olofsson.

Med en man mer på banan kunde gästerna göra 3-7 och trots reduceringar av Alexander Strand och till Katrineholm återkomne Alex Höög så blev det aldrig riktigt någon nerv i matchen. Tillberga vann tillslut med klara 8-5.

– Det är jäkligt tungt just nu. Vi gör en riktigt bra första halvlek. Vi har nog aldrig skapat så mycket målchanser som vi gjorde idag, men vi får inte dit bollen. Det blir jobbigt och så gör de mål när vi är inne i bra perioder hela tiden, så då blir det extra jobbigt, säger Olofsson och berättar vidare om snacket i halvtidspausen:

– Vi gör en kanonhalvlek, så det är bara att plöja på. Bollarna ska in tillslut. Det känns som att det ska släppa någon gång, men det gör inte riktigt det och då blir det extra jobbigt.

Med både Sebastian Brandt och Gustav Danielsson borta redan inför matchen hade Olofsson fått nya kollegor på nya positioner bredvid sig i backlinjen redan till avslag och i samband med det röda kortet tvingades han själv kliva ner och spela libero.

– Från början känns det jäklligt bra. Vi är trygga där nere och det spelar ingen roll riktigt vilka som spelar, men när även Jimmy försvinner så blir det ännu jobbigare när spelare som inte är där nere vanligtvis ska gå ner och spela. Då blir det lite kämpigare, säger han.

En väldigt positiv halvlek och en mindre positiv resulterade tillslut ändå med en tung förlust och nu väntar en synnerligen viktig drabbning borta mot Falu BS under lördagen. Ett Falu BS som är det lag som ligger under det negativa kvalstrecket och jagar KB, med fem poäng mindre på kontot och fyra matcher mindre spelade.

– Det jag känner är bara att om vi kan upprepa vår första halvlek från idag, till exempel, så ser jag ljust på tillvaron. Det är en viktig match och Falun är precis efter oss, så betydelsen av den kan vi inte gömma undan, men det är bara att köra. Det är ingenting att be för, utan det är bara att stå på. Ut och lira och ha kul. Det finns ingenting annat, säger "Gubben".

Matchfakta: Katrineholm - TB Västerås
Mål: 0-1 9' Edvin Porswald (hörna), 1-1 16' Linus Doktare (Victor Nilsson), 1-2 26' Rasmus Fridolfsson (Victor Elander, hörna), 2-2 27' Joakim Olofsson (Alexander Strand, hörna), 2-3 35' Victor Elander (Kasper Sandgren), 2-4 38' Kasper Sandgren (Victor Elander), 3-4 45' Gustav Mattsson, 3-5 49' Rasmus Fridolfsson, 3-6 63' Figge Nilsson (Melker Westman), 3-7 68' Figge Nilsson (Anton Sjödahl), 4-7 73' Alexander Strand (Victor Nilsson), 4-8 80' Edvin Porswald, 5-8 92' Alex Höög (Alexander Strand, hörna).
Hörnor: KB: 10 (2) TB: 9 (2)
Utvisningar: KB: 1x30 min (lindrigt matchstraff) 1x10 min TB: 2x10 min
Publik: 370 åskådare, Kronfågel Arena

Se highlights från matchen och hela intervjuerna med Roger "Gubben" Carlsson och Joakim Olofsson nedan:

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link