Hoppa till sidans innehåll

Inför Kungälv borta - "Jag är lite orolig faktiskt"

05 JAN 2020 15:11
Det nya året är här och rent bandymässigt inleds 2020 för A-laget med en tuff trettondagsmatch borta mot IFK Kungälv på Skarpe Nord.
  • Skapad: 05 JAN 2020 15:11

Det var inledningen av säsongen och nu även inledningen av det nya året. Match mot IFK Kungälv. Ett motståndarlag som brandskattades rejält under våren och sommaren och som också hade stora problem att ta poäng under hösten. Sedan mitten av december har det dock sett klart bättre ut för den tidigare Elitserieklubben och klyschorna kring hur det alltid är tufft att vinna på Skarpe Nord kanske är på väg att bli mer än bara floskler igen.

Prognosen inför måndagen skvallrar om två skadefria lag och gott om plusgrader på termometern. Något som båda lagen torde vara vana med vid det här laget.

– Kungälv borta är en svår match och oavsett om man är i Kungälv eller i Katrineholm så är isarna inte bra utomhus just nu. Det gör mig lite orolig faktiskt, säger KB-tränaren Roger "Gubben" Carlsson.

Att IFK Kungälv tycks komma till matchen med ordinarie lag innebär bland annat att comebacken rullar vidare för rutinerade Mikael Lindberg. 36-åringen har visserligen inte gjort någon poäng på de två matcher han har spelat hittills, men laget tycks ha fått rejält med självförtroende och har ännu inte förlorat med Lindberg med i laget. Ett, på många sett, helt nytt lag jämfört med det som förlorade premiären på Backavallen med 7-2.

– Jag tror att Kungälv har fått ihop sina grejer mycket bättre nu. De har tagit tillbaka Mikael Lindberg bland annat, så det kommer att bli en mycket, mycket tuffare match än premiären här hemma. De gör bra resultat nu, så det kommer att bli jobbigt tror jag, säger "Gubben".

I sitt eget lag har "Gubben" den här veckan främst fått jubla över en sak. Att hans lagkapten, Linus Doktare, återigen har kunnat träna och därmed närmar sig matchspel igen.

– Är det så att han känner sig okej så är det klart att det är vikigt. Det är många mål. Det är bara att titta i skytteligan, men så suger han på sig folk och sådana saker också. Det öppnar ytor för andra spelare och det blir en annan rörelse i forwardsspelet, säger Carlsson.

Matchtruppen mot IFK Kungälv: Pontus Ekström, Henrik Karlsson, Joakim Olofsson, Jimmy Jeschinsky, Olle Ekholm, Niklas Eriksson, Emil Andersson, Lars Larsson, Victor Nilsson, Lucas Palm, Kristoffer Konttori, Marc Samuelsson, Eric Lisell, Jesper Ekström, Robin Hellqvist, Linus Doktare.

Se den allsvenska tabellen och statistik inför matchen på bandyallsvenskan.se >>

Måndagens match börjar 14.00 på Skarpe Nord och om ni inte har vägarna förbi västkusten så går det alldeles utmärkt att se matchen på bandyplay.se eller hos Katrineholms-Kuriren. O'Learys i Katrineholm har dessvärre stängt denna helgdagsmåndag och visar inte denna match.

Se hela intervjun med Roger "Gubben" Carlsson i spelaren ovanför artikeln.

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link