Hoppa till sidans innehåll

Inför TB Västerås hemma - Andersson förlänger

10 DEC 2019 10:44
Katrineholm Bandy har idag inte bara glädjen att se fram emot kvällens hemmamöte med TB Västerås. Vi kan även glädjas över Emil Anderssons nya treårskontrakt.
  • Skapad: 10 DEC 2019 10:44

Det var inför säsongen 2016/17 som en då 17-årig Hälleforsnäs-son valde spel i Katrineholm Bandy som nästa lämpliga steg i karriären. I våras tog han nästa steg och flyttade hit permanent och nu står det även klart att Emil Anderssons framtid finns på Backavallen. Inför tisdagens hemmamöte med TB Västerås har 20-åringen skrivit på ett nytt treårskontrakt med klubben.

– Tankarna har väl funnits enda sedan i våras när jag flyttade hit, flyttade hemifrån och lämnade byn (skratt). Tanken har hela tiden varit att stanna här, så det var ett ganska självklart val ändå, säger Andersson.

Även sportchef Jonas Åkerström är nöjd med att Emil, som för del historiskt kunnige kallar Hälleforsnäs-ikonen Wille Zazis för farfar, har valt att signera avtalet så här tidigt.

– Emil har tagit väldigt stora steg under inledningen av den här säsongen och han är verkligen en kille med en fläckfri arbetsmoral. Vi ser fram emot att se honom fortsätta utvecklas hos oss under de kommande åren, säger Åkerström.

Inför tisdagskvällens hemmamöte med TB Västerås kommer Emil att gratuleras av föreningen, men därefter är det direkt blodigt allvar igen. Katrineholm Bandys A-lag ska tillbaka in på vinnarspåret igen efter den mindre imponerande insatsen mot Boltic i lördags. En av förändringarna från den matchen - att Kristoffer Konttori får chansen att göra säsongsdebut.

– Det är lite pirrigt. Det var länge sedan jag kände såhär faktiskt. Jag har ju fått stå vid sidan av och titta på. Det har ju gått jättebra ändå, men det hade varit jätteroligt att vara en del av det. Nu är det dock min chans, så nu ska jag bara bevisa att jag ska ha en plats också, säger "Kotten".

Vilken roll vill du kliva in och ta i det är? Lyssnar du och anpassar dig till de som gjort det bra hittills eller vill du försöka vara lite chef?

– Det är lite tvådelat. Naturligtvis vill jag kliva in och göra ett ordentligt avtryck, men samtidigt så måste jag känna efter lite vart jag står också gentemot alla andra. Jag måste få lite matchtempo i kroppen, för det var ett tag sedan senaste träningsmatchen. Jag ska gå ut försiktigt och försöka hitta flytet i spelet.

När lagen möttes på Backavallen förra säsongen så var det annandagsbandy och just Emil Andersson blev stor matchhjälte med sitt 7-6-mål i den 92:a matchminuten. En match som, precis som bortamötet, bjöd på heta känslor.

– Det var en rolig match (skratt) och det gick ju rätt bra. Det var kul att få göra ett mål där. Det är kul att möta dem. Det blir alltid lite heta känslor och bra fart fram och tillbaka, så jag tror att det kan bli en trevlig match, säger Emil Andersson.

Matchtruppen mot TB Västerås: Pontus Ekström, Henrik Karlsson, Joakim Olofsson, Jimmy Jeschinsky, Olle Ekholm, Niklas Eriksson, Emil Andersson, Lars Larsson, Victor Nilsson, Lucas Palm, Kristoffer Konttori, Marc Sanuelsson, Eric Lisell, Jesper Ekström, Robin Hellqvist, Linus Doktare.

Tisdagens match startar 19.00 på Backavallen och om ni inte har möjlighet att vara på plats så sänds matchen även på bandyplay.se och hos O'Learys i Katrineholm.

Se hela intervjun med Emil Andersson i spelaren ovanför artikeln och hela intervjun med Kristoffer Konttori nedan.

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link