Hoppa till sidans innehåll

Jeschinsky har stor respekt för Kalix - "De är ruskigt bra"

04 DEC 2020 17:49
Under lördagen är det dags för Katrineholm Bandys tredje match på mindre än en vecka då allsvenskans nordligaste inslag, Kalix Bandy, gästar Backavallen.
  • Skapad: 04 DEC 2020 17:49

Det täta matchandet i Bandyallsvenskan har den senaste veckan resulterat i tre av fyra möjliga poäng för Katrineholm Bandy och under lördagen ges chans till att förlänga den obesegrade sviten. Detta då Kalix Bandy gästar Backavallen.

Gästerna från Norrbotten står i dagsläget på två spelade matcher, men utan inspelade poäng på kontot. Detta efter förluster mot såväl Boltic som Örebro på bortaplan under förra helgen, men trots poänglösheten så har KB-försvararen Jimmy Jeschinsky stor respekt för lördagens motstånd. Inte minst eftersom fjolårets möte på Backavallen slutade med en galen 12-4-seger för bortalaget.

– Det debaclet vill vi inte vara med om igen, säger Jeschinsky.

– Det känns som att de är skridskostarka och lite halvtunga att möta. De är rätt storvuxna, men har även några mindre spelare med bra fart på skridskorna. Sedan är de ruskigt bra på hörnor, så vi måste minimera att de får komma runt och skapa dem.

25-åringen har i synnerhet stor respekt för att som försvarare behöva hantera Kalix-kaptenen Johan Sundqvist, som förra säsongen gjorde hela 15 poäng på blott sex spelade matcher.

– Han är lurig som fan (skratt). Man får försöka vara på rätt plats och bryta honom, men han är jättetuff och har ett ruskigt skott. Honom måste vi se upp med, säger Jimmy.

För det egna lagets del menar Jeschinsky att de två senaste matcherna har gett många positiva delar att ta med sig och känslan i gruppen är att saker och ting verkligen är på väg i rätt riktning.

– De sista två matcherna, främst mot Lidköping borta, så hade vi ett jäkla snurr på allihop. Det var ett helt annat go i laget. Det är mycket inställning, att alla vill vara med och spela med fart. Vi hade bra tryck på dem och då är vi jobbiga att möta, så fortsätter vi med det så blir det tufft för Kalix, säger han.

Laget till lördagens match när nästintill detsamma som fick med sig en poäng från Uppsala i onsdags, men utöver det faktum att Joel Rydergren kommer tillbaka in i truppen istället för Emil Andersson så är det en förändring som sticker ut. Detta då sjukdom och skador stoppar såväl Philip Zander som Simon Westerdahl från spel och istället snörar Henrik Karlsson på sig skridskorna och målvaktshandskarna igen för att backa upp Pontus Ekström.

Matchtruppen mot Kalix: Pontus Ekström, Henrik Karlsson, Joakim Olofsson, Jimmy Jeschinsky, Fredrik Öjdahl, Olle Ekholm, Alexander Strand, Niklas Eriksson, Sebastian Brandt, Victor Nilsson, Joel Rydergren, Lucas Palm, Arvid Larsson-Niberius, Jesper Ekström, Robin Hellqvist, Linus Doktare.

Lördagens match startar 16.00 och spelas utan publik. Därmed hänvisar vi till att matchen istället går att se på bandyplay.se och på O'Learys i Katrineholm. Glöm inte heller att ditt abonnemang på bandyplay.se ger välbehövliga pengar tillbaka till din favoritklubb, Katrineholm Bandy, samt att det går attt köpa digitala 50/50-lotter till matchen.

Se hela intervjun med Jimmy Jeschinsky nedan:

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link