Hoppa till sidans innehåll
Foto: Tobias Sterner

Kan säsongens första bortaturné bjuda på nya segrar?

29 NOV 2019 18:58
Under helgen är det dags för Katrineholm Bandys A-lag att spela säsongens andra respektive tredje bortamatch då Borlänge Bandy och Falu BS står på schemat.
  • Skapad: 29 NOV 2019 18:58

Det är som serieledare som Katrineholm Bandy i helgen beger sig norrut för att gästa tabelljumbon Borlänge Bandy och förhandsfavoriterna Falu BS. KB har inlett säsongen med fyra segrar av fem möjliga, samtidigt som lördagens motståndare ännu inte har vunnit och söndagens “bara” har vunnit två matcher, men tro inte att det är enkla matcher som väntar bara för det.

 

Borlänge må vara sist i tabellen och utan seger, men i de två hemmamatcher som hittills har spelats på Tunets IP har laget en poäng och bara minus två i målskillnad. Allt annat än ett tätt, tufft och hårt kämpade hemmalag vore en jätteskräll och för gästernas del kommer det vara viktigt att fortsätta leverera offensivt tidigt i matchen trots små ytor.

 

– Vi måste fortsätta vara noggranna och gör det vi ska. Vi kan lika gärna få stryk om vi inte gör det vi ska, så vi ska fortsätta vara konsekventa i allting och se till att ta två poäng där uppe. Det är helt enkelt vad som förväntas av oss, säger tränaren Roger “Gubben” Carlsson.

 

För Falu BS del har säsongen inte alls motsvarat förväntningarna hittills, men det lär bara vara en tidsfråga innan det otroligt namnstarka och meriterade laget börjar leva upp till sin kapacitet. Landslagsmålvakten Patrik Hedberg och den tidigare Västerås-mittfältaren Mikael Olsson är bara några av stjärnorna i laget och hemma på Lugnet har de hittills bara fått göra en ynka match. Utmaning monumentale med andra ord.

 

– Det är klart att Falun måste vara favoriter på deras egen hemmaplan och det blir ju en helt annan typ av utmaning än lördagens. Vi ska ha fokus på Borlänge först, men det är väl rimligt att tro att vi är mer spelförande på lördagen än på söndagen. Samtidigt vet jag inte hur de resonerar. De kan backa ner båda två, men av olika anledningar. Falun backade ju ner mycket när vi mötte dem på försäsongen. De kanske vill spela med en lägre defensiv, så det kan bli så att vi kan få utrymme även där. Oavsett så är det troligt att det blir tuffare omställningar att försvara sig mot från Falun i så fall, säger “Gubben”, som dock inte har speciellt många diskussioner med spelargruppen om de många olika scenariona.

 

– Vi fokuserar på våra grejer och tänker inte så mycket på olika scenarion. Vi går ut och lirar och får se hur långt det räcker. Vi mår bäst av att bara lira just nu. 

 

Truppen som åker upp till helgens matcher i Dalarna innehåller en förändring jämfört med den som spelade förra helgens båda hemmamatcher. Detta då anfallaren Marc Samuelsson saknas på grund av den hjärnskakning han ådrog sig i segermatchen mot IFK Rättvik. Istället för honom kommer 19-årige Oscar Jepsen att begå säsongsdebut i A-laget.

 

Matchtruppen till lördagens möte med Borlänge: Pontus Ekström, Henrik Karlsson, Joakim Olofsson, Jimmy Jeschinsky, Olle Ekholm, Olle Larsson, Niklas Eriksson, Emil Andersson, Lars Larsson, Victor Nilsson, Lucas Palm, Oscar Jepsen, Eric Lisell, Jesper Ekström, Robin Hellqvist, Linus Doktare.

 

Vi ber om ursäkt för avsaknaden av videointervjuer inför helgens matcher. Dessa är dock tillbaka i vanlig ordning i rapporteringen efter lördagens match i Borlänge.

 

Har ni inte möjlighet att själva ge er ut på en Dalaturné i helgen för att stötta laget på plats? Var bara lugna! Båda helgens matcher (lördagens med matchstart 15.00 och söndagens med start 13.15) kan nämligen ses på bandyplay.se, på Katrineholms-Kurirens hemsida och på O’Learys i Katrineholm.

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link