Hoppa till sidans innehåll

Katrineholm Bandy sopar väg för curling-verksamhet

11 FEB 2020 14:08
Katrineholm Bandys styrelse har enats om ett inriktningsbeslut att försöka starta curling-verksamhet när den nya arenan finns på plats på Backavallen.
  • Skapad: 11 FEB 2020 14:08

Efter den avslutade bandysäsongen 2019/20 kommer Katrineholms Kommun att påbörja bygget av den nya isarena som bland annat ska husera föreningens verksamhet från och med hösten 2020. En ny arena som Katrineholm Bandy, tillsammans med andra aktörer, kommer att göra allt för att fylla med aktiviteter.

På arenans is kommer det, bland annat, att linjeras för curling-spel då den gamla curlingbanan på Backavallen försvinner. Med anledning av detta har Katrineholm Bandys styrelse nu fattat ett inriktningsbeslut om att inhysa curling-verksamhet i nuvarande förening från och med det att arenan invigs. Målsättningen med satsningen är inte bara att bredda föreningens egen verksamhet, utan även att ta ett stort ansvar för att kommunens invånare har ett så brett urval av aktiviteter som möjligt samtidigt som den nya arenan används maximalt.

– Helt plötsligt får vi ett helt år att fylla med aktiviteter på is och vi ser det som en otroligt rolig och stimulerande möjlighet att kunna utöka både vår kärnverksamhet och tänka i lite nya banor. Curlingen är en sport som vi känner vore väldigt rolig att kunna erbjuda Katrineholmarna, både som en rolig hobby för kompisgänget och för våra framtida “Pejja” Lindholm och Anette Norberg, säger Jonas Åkerström, sportsligt ansvarig och styrelseledamot i Katrineholm Bandy.

Detta inriktningsbeslut kommer att presenteras för och diskuteras av föreningens medlemmar under våren 2020 och först därefter kan det sägas mer om exakt hur verksamheten och satsningen kommer att se ut och utformas.

Styrelsen, genom Martin Gustafsson och Jonas Åkerström
Katrineholm Bandy - 2020-02-11.

Pressinfo: Vid ytterligare frågor; kontakta Jonas Åkerström, 070-655 48 42, eller Martin Gustafsson, 073-716 19 76.

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link