Hoppa till sidans innehåll

Katrineholmsandan presenterar: Min Stora Match

04 FEB 2022 11:41
Katrineholmsandan presenterar: Min stora match - för barns möjlighet att förverkliga sina drömmar.
  • Uppdaterad: 04 FEB 2022 11:41

För tredje året i rad arrangerar Katrineholm Bandy, genom samhällsengagemanget Katrineholmsandan, en välgörenhetsmatch i anslutning till en allsvensk hemmamatch. Tidigare år har pengar samlats in till såväl UN Women Sveriges arbete mot våld mot kvinnor som till Kvinno- och Tjejjouren Mirandas arbete mot sexuellt våld. Insamlingar som totalt inbringat cirka 100 000 kronor till de välgörande ändamålen.

2022 års insamling kommer att pågå under hela februari och kulminera i samband med den allsvenska hemmamatchen mot Västanfors IF lördagen den 19 februari i Kronfågel Arena. Insamlingen sker till förmån för organisationen Min Stora Dag, som arbetar för att sjuka barn ska få möjlighet att uppfylla sina drömmar, och Katrineholm Bandy har i och med detta arbete blivit “Sportkompis” till organisationen. Matchen kommer att spelas under namnet “Min stora match”.

Ingen barndom ska bara vara fylld av mediciner och behandlingar. Min Stora Dag vill se till att alla de 200 000 barn i Sverige kämpar med allvarliga sjukdomar och sjukdomar och diagnoser ska få en Stor Dag. Glädjen från en Stor Dag lever kvar och ger kraft att fortsätta kämpa.

– Det här är ett enormt viktigt arbete för oss och inte minst när det gäller just våra barn. De är inte bara vår framtid generellt, utan även kärnan i vår verksamhet som idrottsförening. Därför känns det helt rätt att vi i år, tillsammans med Min Stora Dag, gör vad vi kan för att även de barn som på olika sätt är sjuka får chansen att förverkliga sina drömmar, säger Fredrik Ydevall, ordförande i Katrineholm Bandy.

En av de vårdgivare som Min Stora Dag samarbetar med är Kullbergska sjukhuset i Katrineholm där flera barn har fått Stora Dagar.

– Som Sportkompis till Min Stora Dag gör Katrineholm Bandy skillnad för vårt arbete under en extra utmanande tid. Aldrig tidigare har vi sett ett större, mer akut behov för barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser. Den magiska Katrineholmsandan bidrar till att vi har vi kunnat fortsätta möta de ökade behoven, och framför allt fortsätta sprida kraft och glädje till barn som kämpar, säger Jennifer McShane, generalsekreterare på Min Stora Dag.

Den digitala insamlingen är redan öppen och i samband med “Min stora match” kommer det lokala näringslivet att bjuda publiken på fri entré och dessutom kommer tv-sändningen av matchen att vara gratis att titta på för samtliga på bandyplay.se. I gengäld hoppas föreningen att bandyvännerna runtom laget och ute i landet väljer att lägga en slant till den digitala insamlingen.

Klicka här för att komma till den digitala insamlingen (öppen till och med den 28 februari): https://egeninsamling.minstoradag.org/fundraisers/katrineholmsandan-presenterar-min-stora-match-till-forman-for-min-stora-dag1

Pressinformation:

Vid frågor:

Martin Gustafsson, Kommunikationsansvarig, Katrineholm Bandy
073-716 19 76 - This is a mailto link

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link