Hoppa till sidans innehåll

KB briljerade - "Bästa jag har sett någonsin"

14 DEC 2019 17:43
Katrineholm Bandy hade julfirandet i sikte och levererade då säsongens kanske bästa insats när Gripen Trollhättan besegrades med 4-2 på bortais.
  • Skapad: 14 DEC 2019 17:43

Det var hemmalaget som hade pressen på sig inför lördagens allsvenska match i Slättbergshallen och det var också de svartklädda som började matchen i ett vansinnigt tempo. Målet var att greppa ett av de få halmstrån som fanns kvar att hänga på tabelltoppen, men utdelningen kom inte.

Istället kunde gästande Katrineholm växa in i matchen och i den sjätte minuten kunde Joakim Olofsson dunka in matchens första mål från straffpunkten. Ett mål som nästan tycktes chocka Gripen-spelarna. Matchbilden blev snabbt jämnare och tippade kanske till och med över lite till gästernas fördel. Det stressade och naiva anfallsspel som syntes mot Tillberga i tisdags var idag som bortblåst och istället var det kontroll, noggrannhet och variation som präglade spelet.

– Vi sa att vi inte har någonting att förlora här nere, så nu var det dags att börja spela bandy och ha roligt tillsammans. Det är ju därför vi håller på. Det är jäkligt roligt att vi tar till och det och spelar bollen till varandra och testar oss själva. Det är jättekul att se och jag är stolt över hela laget, säger Niklas "Messi" Eriksson.

Nämnde Eriksson kom även han att få en huvudroll i matchen. Bandyallsvenskans skyttekung hade nämligen inga planer på att sluta göra mål. 2-0 kom på ett bra skott ur dålig vinkel till vänster i straffområdet, 3-1 kom på en magnifik soloprestation och 4-2 kom efter en tilltrasslad situation i straffområdet. Tre mål som också fastställde slutresultatet.

– Det var väl ännu en gång när jag kände att jag blev lite förbannad och kände att jag var tvungen att vara med och göra någonting. "Nu gäller det att visa framfötterna" liksom och jag väljer att köra fullt. Fullt igenom bara och det är ju några på vägen som jag rundar och sådär, men jag ser bara målet och rundar en efter en. Det är kul när man lyckas med en sådan grej.

Under matchens sista 20 minuter väntade sig säkerligen de 252 åskådarna på plats en rejäl forcering från hemmalaget, men spelet hackade betänkligt samtidigt som gästernas försvar inte gjorde många misstag alls. En bortaseger helt enligt skolbokens alla exempel.

– Idag får vi till det riktigt bra. Jag vet inte ens om vi har spelat så här bra tidigare, både framåt och bakåt. Det är en så bra match vi gör. Det var länge sedan. Riktigt länge sedan, konstaterar mittfältaren Jesper Ekström och får medhåll av "Messi".

– Idag är nog det bästa jag har sett oss spela, ja någonsin i Katrineholm. Vi har riktigt kul idag. Vi vågar spela trots att vi möter ett så pass bra lag. Det är jätteroligt att se, säger han.

Se highlights från matchen i spelaren ovanför artikeln och hela intervjun med Niklas "Messi" Eriksson och Jesper Ekström nedan.

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link