Hoppa till sidans innehåll

KB kom inte närmare än nära mot Gripen

25 FEB 2020 23:31
Tisdagens avskedsföreställning på Backavallen slutade med en tung förlust för Katrineholm Bandy då Gripen Trollhättan BK vann med 7-5 (3-0).
  • Uppdaterad: 25 FEB 2020 23:31

Katrineholm Bandy skulle inte bara stänga den allsvenska säsongen 2019/20 under tisdagen, utan även ta farväl av Backavallens konstfrusna bana som hemmaplan. Matchen mot Gripen Trollhättan blev dock ingen succé för hemmalaget.

I kraftig och kylig vind lyckades hemmalaget inte utnyttja fördelen av medvind i den första halvleken och istället var det gästerna, som slogs för att undvika en kvalplats neråt i seriesystemet, som spelade kontrollerat och tålmodigt. Något som också skulle löna sig. Hemmalaget fastnade allt som oftast i för långa bolltransporter och fick aldrig riktigt fart på spelet samtidigt som GBK kunde göra både ett, två och tre mål framåt.

I den andra halvleken rivstartade gästerna genom Robin Karlssons 0-4-mål, men sedan började det komma positiva glimtar ifrån hemmalaget. Niklas Eriksson reducerade med sitt 47:e mål för säsongen i den 53:e minuten, men därefter gick matchen i stå. Gästerna hade visserligen 1-5 inne, men det målet dömdes outgrundligt bort på grund av att domarna, som de enda tre på hela arenan, inte såg att bollen var inne.

Först med drygt tio minuter kvar av matchen blev det drag i målprotokollet. Tony Eklind tycktes döda matchen med sitt 1-5-mål med tolv minuter kvar, men därefter satte Linus Doktare två raka kassar för KB och viss puls uppstod. 3-6-målet av Robin Karlsson kom med mindre än sex minuter kvar av ordinarie tid och återigen tycktes matchen vara avgjord, men ytterligare varsitt mål från firma Eriksson/Doktare gjorde att det stod 5-6 med en minut kvar av tilläggstiden.

Närmare än så kom dock inte hemmalaget och tillslut kunde Gripens stjärnvärvning Joakim Hedqvist få sista ordet med sitt 5-7-mål. En insats som får summeras som att andra halvlek var ett fall framåt och när allting nu är sagt och gjort så landar, ett på förhand nederlagstippat, Katrineholm på en sjundeplats i tabellen.

– Det är synd att det går iväg till 3-0 där. Vi gör lite misstag, bland annat någon billig hörna som de får slå dit och sedan är det något frislag där vi inte alls är med. Jag vet inte alls vad vi står och fokuserar på då. Det blir tungt och sedan släpper vi dit ett direkt i andra också, så det är väl som det har varit mest efter jul. Det är individuella detaljer och övriga små detaljer som gör att vi får det jobbigt, säger tränare Roger "Gubben" Carlsson och fortsätter:

– Det är dåliga mottagningar ibland. Det är dåliga passningar ibland. Bolltapp och sådana saker. Tittar man på spelet vid kortlinjerna i båda ändar så är vi nere på den tio gånger i första halvlek och får någon hörna och något inspel. Så kommer de ner fem gånger på oss och får åtta hörnor. Det är sådana små ingredienser och detaljer som vi förlorar på.

Förlustens besvikelse var högst närvarande i omklädningsrummet efter matchen, men med lite distans till säsongen så tror "Gubben" att det kommer att gå att känna glädje över en stundtals mycket imponerande väl genomförd säsong.

– Tabellmässigt så är det över förväntan, absolut. Vi hade själva satt målsättningen att vara topp åtta och det lyckades vi med. Jag tyckte att det var en tuff målsättning, men vi fixade det. Det är roligt att få knäppa alla som kan den här sporten lite på näsan. Det är så mycket käft i bandysverige ibland så det liknar fan ingenting alltså, så det är lite skönt faktiskt. Sedan som säsongen har utvecklat sig så blir man ju lite missnöjd, för vi har chansen att få spela ett kval till Elitserien och släpper iväg den lite för enkelt. Summa summarum så är ju tabellplacering och sådant helt okej, säger han.

Se highlights från tisdagens match i spelaren ovanför artikeln och hör hela intervjun med Roger "Gubben" Carlsson i spelaren nedan, där han bland annat analyserar matchen djupare och försöker summera säsongen.

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link