Hoppa till sidans innehåll

KB njuter av utgångsläget - "Det är väldigt bra"

07 FEB 2020 17:08
Blott fyra omgångar återstår av den allsvenska säsongen och kampen om kvalplatserna till Elitserien är benhård. En av KB:s konkurrenter är lördagens motståndare - Lidköpings AIK.
  • Skapad: 07 FEB 2020 17:08

Efter förra helgens suveräna rivalmötesseger mot Örebro SK återfinns Katrineholm Bandy på en andraplats i den allsvenska tabellen med fyra omgångar kvar att spela, men ännu är serien långt ifrån avgjord. Ner till åttondeplatsen skiljer bara två poäng och under lördagen gästar laget jagande Lidköpings AIK i Sparbanken Lidköping Arena. En motståndare som bara har förlorat en ynka hemmamatch den här säsongen, men som Katrineholm besegrade med 6-4.

– Det kommer att bli en fartfylld match. När vi mötte dem här hemma regnade det, om jag inte minns fel, och då tycker jag att vi gjorde en väldigt bra match. Jag tror att de har fått upp farten rejält sedan dess och jag tror att det kommer att bli en väldigt tajt match. De har väldigt bra fart och har väldigt mycket släpp i hela den centrala delen av planen. Det är svårt att försvara sig emot och det är väl därför det har gått så bra för dem. Vi måste göra en minst lika bra match defensivt (som mot Örebro reds. anm.) för att ha en chans mot dem, säger mittfältaren Jesper Ekström om lördagens motstånd.

Insatsen mot Örebro var en som gav mersmak och inför den absoluta avslutningen på säsongen så känner tränaren Roger "Gubben" Carlsson att hans lag kan spela helt utan press och med enorm glädje i jakten på en kvalplats uppåt.

– Vi har klarat av det vi "ska" klara av den här säsongen, om man säger så. Vi kan ju bara köra. Vi kan ju bara gå ut och lira. Varken vi själva eller någon annan har ju haft något krav på att vi ska spela ett kval uppåt, så det är ju bara positiva boostar det med givetvis. Det är kul och framförallt för grabbarna. Det är många som inte har varit med i så många kvalsammanhang tidigare, så det vore givetvis berikande inför framtiden, säger Carlsson.

Truppen till lördagens match är i det närmaste oförändrad jämfört med hemmamötet med Örebro. Det enda avbräcket är att Victor Nilsson saknas på grund av sjukdom under veckan, men å andra sidan är Lars Larsson tillbaka igen efter sin sjukdom.

Matchtruppen mot Lidköpings AIK: Henrik Karlsson, Philip Zander, Joakim Olofsson, Jimmy Jeschinsky, Olle Ekholm, Olle Larsson, Niklas Eriksson, Emil Andersson, Lars Larsson, Lucas Palm, Kristoffer Konttori, Marc Samuelsson, Eric Lisell, Jesper Ekström, Robin Hellqvist, Linus Doktare.

Lördagens match startar 16.00 i Sparbanken Lidköping Arena och om ni inte har möjlighet att vara på plats så sänds den på bandyplay.se, Katrineholms-Kurirens hemsida och hos O'Learys i Katrineholm.

Se hela intervjun med Jesper Ekström i spelaren ovanför artikeln och hela intervjun med Roger "Gubben" Carlsson nedan.

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link