Hoppa till sidans innehåll

KB rivstartade kvalet med storseger - "Vi är en klass bättre"

01 MAR 2019 23:44
Katrineholm Bandy fick en flygande start på det allsvenska kvalet under fredagskvällen då Mölndal Bandy besegrades med klara 10-2 (3-1).
  • Skapad: 01 MAR 2019 23:44

Klyschan "ett kval är alltid ett kval" hade återkommit dussintalet gånger inför fredagens kvalpremiär hemma mot Mölndal Bandy, men frågan kvarstod. Hur skulle Katrineholm Bandy klara av att bära favoritskapet när allsvenskt motstånd bytts mot Division 1. Svaret kom och det på ett övertygande sätt.

Emil Andersson gav hemmalaget ledningen efter tolv minuters spel och en jämn och trevande matchinledning och när hemmamålvakten Philip Zander några minuter senare svarade för en kvalificerad dubbelräddning på Mattias Wenstedts straff så var den positiva starten ett faktum.

Gästerna krigade dock på bra under hela den första halvleken, lyckades allt som oftast ta sig ner till kortlinjen och avsluta sina anfall och mittfältaren Jonas Trysberg imponerade bitvis stort med sin förmåga att transportera boll.

Slutprodukten saknades dock lite hos västgötarna och när Mårten Grönvall satte 2-0 med ett imponerande solonummer och Jacob Hollstein fullkomligt dundrade upp en hörna i nättaket så lade det grunden för en klart rättvis 3-1-ledning i halvtid.

Till den andra hade hemmalaget pratat om vikten av att sätta rejäl fart på både boll och fötter, vilket kom att ge resultat per omgående. Aftonens store gigant och härförare, lagkapten Jesper Ekström, svarade för sin andra och tredje assist i matchen fram till 5-1 och när Robin Hellqvist väggspelade sig fram till ett friläge och satte 6-1 så var saken biff.

– Det är ju sådana här matcher man spelar för. Jag tycker ju att det är jättekul med kval och det känns som att jag höjer mig lite när det blir såhär. Jag försöker i alla fall göra det eftersom det är så pass tajta matcher och så pass jämna matcher att man alltid måste vara på topp. Annars förlorar man och man har inte råd att förlora poäng i den här typen av matcher, så man måste alltid vara på topp, säger Ekström.

Under vad som kom att bli någon av en transportsträcka till sista halvtimma hann dock offensiven fortsätta att glänsa när Olle Larsson höll sig framme på en retur, Mårten Grönvall fullbordade ett hattrick från straffpunkten, Lars Larsson petade in sitt andra för kvällen och skyttekungen Linus Doktare drog dit en hörna. Allting fram till slutresultatet 10-2.

– Jag är jättenöjd med matchen. Att vi får göra tio mål och bara släppa in två. Det var länge sedan det var så för vår del och jag hoppas att det här blir någonting positivt bland spelarna, säger tränare Roger "Gubben" Carlsson och fortsätter:

– Sedan ser man ju skillnaden idag. Vi är en klass bättre både defensivt och offensivt, så jag är jättenöjd.

Nästa kvaluppgift för Katrineholm Bandy blir söndagens bortamöte med Nitro/Nora, som i sin tur inledde kvalet med att bortabesegra Tjust Bandy med 3-4 under fredagen, i Behrn Arena, Örebro. En match som har den udda starttiden 20.45 och som kommer att tv-sändas på bandyallsvenskan.se.

Se hela dagens match i repris HÄR eller HÄR!

Se highlights från segern mot Mölndal i spelaren ovanför artikeln och se hela intervjuerna med Jesper Ekström och Roger "Gubben" Carlsson nedan.Skribent: Martin Gustafsson
Epost: This is a mailto link

FACEBOOK

GRÄSROTEN


TWITTER

INSTAGRAM

 

Instagram

 

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
Fax: 015012130
E-post: This is a mailto link