Hoppa till sidans innehåll

KB tillbaka på vinnarspåret - "Vi har jäkligt roligt"

24 NOV 2019 19:29
Efter lördagens förlust hemma mot Ljusdal tog det bara 24 timmar för Katrineholm Bandy att studsa tillbaka in på vinnarspåret. Detta då IFK Rättvik besegrades med 9-4 (4-2).
  • Skapad: 24 NOV 2019 19:29

Det var små marginaler som grinade emot ett dittills obesegrat Katrineholm Bandy under lördagen, men under söndagen var det andra bullar. Något som IFK Rättvik blev lidande av.

Gästerna började dock söndagens match starkast och hade under den första halvleken en rad genombrott och fina lyft som resulterade i målchanser. Skärpan saknades dock hos masarna och när bollen väl satt på mål så stod det en storspelande Henrik Karlsson, som gjorde sin första match på ett drygt år efter en ljumskskada, i vägen.

– Det kändes jäkligt kul att vara igång igen. Jag tror aldrig att jag har varit såhär nervös inför en match förut. Det var ett tag sedan jag spelade en match och det var riktigt kul att komma igång, säger Karlsson.

När gästerna visade prov på bra spel och ineffektivitet så gjorde hemmalaget det motsatta. Trots att taktpinnen låg hos motståndarna så var det hemmapubliken som fick jubla fyra gånger om i den första halvleken. Robin Hellqvist, Joakim Olofsson, Linus Doktare och Niklas Eriksson skrev alla in sig i målprotokollet och de två sistnämnda skulle vi få anledning att återkomma till.

Det blev nämligen starten på den andra halvleken som blev matchavgörande då hemmalaget satte högsta fart direkt och två snabba mål av firma Doktare/Eriksson skrev resultatet på tavlan till 6-2. Ryckte tycktes få gästerna ur balans och bortsett från en kortare spelmässig svacka så darrade hemmalaget aldrig på manschetten. Istället kunde den fruktade anfallsduon göra ytterligare tre mål, skriva slutresultatet till 9-4 och skjuta upp Katrineholm i serieledning igen.

– Vi har bra fart under skridskorna, passar bollen bra och har jäkligt roligt där ute. Det är ett skönt gäng att spela bandy i, säger skytteligaledaren Linus Doktare.

I och med helgens matcher så leder nu Linus Doktare poängligan i Bandyallsvenskan på 17 poäng (14+3) samtidigt som Niklas Eriksson ligger fyra i densamma med tolv poäng (11+1).

Allting var dock inte guld och gröna skogar under söndagen. I mitten av den andra halvleken föll KB-anfallaren Marc Samuelsson olyckligt och slog bakhuvudet i isen, vilket resulterade i en sjukhusfärd och en befarand hjärnskakning. Vi ber att få återkomma under veckan med vidare statusuppdateringar.

Se highlights från söndagens match i spelaren ovanför artikeln och hela intervjuerna med Henrik Karlsson och Linus Doktare nedan.

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link