Hoppa till sidans innehåll

Klart: Arvid Larsson Niberius klar för Katrineholm Bandy

18 MAJ 2020 13:57
Katrineholm Bandy har skrivit ett tvåårskontrakt med den 21-årige mittfältaren Arvid Larsson Niberius, som närmast kommer från allsvenska IF Boltic.
  • Skapad: 18 MAJ 2020 13:57

Efter två säsonger i Bandyallsvenskan med IF Boltic står det nu klart att Finspångssonen Arvid Larsson Niberius kommer att fortsätta karriären i Katrineholm Bandy. 21-åringen har meriter från flertalet svenska ungdomslandslag och under sin tid i Karlstad deltog han i 41 av 44 allsvenska matcher.

– Det är en otroligt skridskostark spelare som är väldigt seriös i det han gör och det känns som att han kommer att passa perfekt in hos oss. Han ställer stora krav på sig själv och på sin omgivning, vilket är precis vad vi är ute efter, säger Katrineholm Bandys sportchef, Jonas Åkerström.

Larsson Niberius gjorde sin allsvenska debut redan som 15-åring för Finspångs AIK och hoppas nu kunna ta ytterligare ett kliv i karriären när han för första gången får chansen att ha en inomhusarena som sin hemmaplan.

– Det har varit lite fram och tillbaka, men jag hade ett möte med "Gubben" (Roger Carlsson, huvudtränare reds. anm.) och Åkerström. Det var väldigt mycket positivt med hallen som kommer och även med framtidstankar och visioner som stämmer överens med vad jag tycker, så det känns bra, konstaterar 21-åringen.

I det senaste nyförvärvet får Katrineholm Bandy inte bara en ung spelare med mycket rutin för sin ålder, utan även en spelare som har många verktyg i sin låda.

– Det är lite svårt att beskriva sig själv (skratt), men jag har mest spelat defensiv mittfältare. Jag har även gått in och spelat back när det har blivit lite skador och jag har också gjort någon match som halv. Jag känner väl att jag klarar av att spela på de flesta positionerna samtidigt som det finns väldigt mycket att utveckla och det vet jag om. Det är rätt gött att känna så, säger han.

I och med värvningen av Arvid Larsson Niberius står nu Katrineholm Bandy med en snudd på full trupp inför säsongen 20/21. Den stora återstående pusselbiten är alltjämt kontraktsförhandlingarna med 26-årige Jesper Ekström.

– Det är "Jeppe" som är kvar och där är det fortfarande ett jobb som ska lösas, men sedan tror jag nog att vi har stängt den här butiken för i år. Det känns otroligt skönt, säger Jonas Åkerström.

Katrineholm Bandys trupp inför säsongen 2020/21:

Pontus Ekström
Joakim Olofsson
Jimmy Jeschinsky
Olle Ekholm (U*)
Niklas Eriksson
Emil Andersson
Lars Larsson
Victor Nilsson
Lucas Palm
Kristoffer Konttori
Marc Samuelsson
Robin Hellqvist
Linus Doktare
Philip Zander
Gustav Danielsson (U*)
Alexander Strand (NY)
Joel Rydergren (NY)
Fredrik Öjdahl (NY)
Arvid Larsson Niberius (NY)
Gustaf Doktare (TR**)

*Spelar på ett ungdomsavtal

** Med i träningstruppen

Katrineholm Bandys ledarstab för säsongen 2020/21:

Roger "Gubben" Carlsson, huvudtränare
Anders Heurlén, ass tränare
Patrik Nilsson, hjälptränare/materialare
Martin Silow, slipare/materialare
Viktor Gogman, målvaktstränare
Klas Larsson, lagledare (NY)
Anders Nilsson, slipchef (NY)

Se hela intervjun med Arvid Larsson Niberius i spelaren ovanför artikeln och hela intervjun med Jonas Åkerström nedan.

 

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link