Hoppa till sidans innehåll
Foto: TOBIAS STERNER

Klart: Bandyallsvenskan klassas som yrkesutövning

06 NOV 2020 15:28
Svenska Bandyförbundets styrelse har under fredagen ändrat sin definition av yrkesutövande idrott, vilket resulterat i att Bandyallsvenskan nu ser ut att kunna starta.
  • Skapad: 06 NOV 2020 15:28

Coronapandemins restriktioner har skjutit bandysäsongen på framtiden och när skärpta allmänna råd nu har börjat falla över flertalet län, inklusive Södermanland, så har all senioridrott stoppats. Detta gäller dock inte den idrott som bedömts vara yrkesutövning och nu står det klart att Svenska Bandyförbundets styrelse svängt i sin definition av frågan.

Ursprungligen lät SBF meddela att de tolkade Riksidrottsförbundets direktiv så att endast Elitserien Herr kunde klassas som yrkesutövning, men under fredagsmorgonen kom beskedet att även Elitserien Dam och Bandyallsvenskan faller under denna definition. Det innebär att Bandyallsvenskan nu ämnar starta säsongen den 21 november.

Definitionen av yrkesutövande idrott möjliggör för matcherna att spelas, men ändrar inte på något vis på det faktum att verksamheten behöver rätta sig efter de restriktioner som finns. Utöver matcherna så blir den enda praktiska skillnaden att Katrineholm Bandys A-lag även har Katrineholms Kommuns tillåtelse att träna som vanligt framöver. Dessa träningar kommer, precis som arenan i övrigt, att vara stängda för allmänheten.

Föreningen fortsätter att följa alla regler och rekommendationer för att hantera den uppkomna situationen på ett så säkert sätt som bara möjligt, men trots att det är svåra och komplicerade tider så glädjer det oss ändå enormt att, med tillförsikt, kunna konstatera att den allsvenska säsongen står för dörren.

Den planerade säsongsstarten och det uppdaterade spelschemat innebär att Katrineholm Bandy inleder säsongen med hemmamatcher mot Gripen Trollhättan BK och IFK Kungälv den 21 och 22 november.

Se det uppdaterade allsvenska spelschemat här >>

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link