Hoppa till sidans innehåll
Foto: Martin Gustafsson

Klart: Danielsson skriver ungdomskontrakt med A-laget

26 MAR 2020 14:21
Katrineholm Bandy har skrivit ett ungdomskontrakt á 3+2 år med den 15-årige talangen, vilket gör honom till en del av klubbens allsvenska A-trupp.
  • Skapad: 26 MAR 2020 14:21

Ville man se poängproduktion den gångna säsongen så var det regelbundet en bra idé att se Gustav Danielsson spela P16-bandy i Katrineholmströjan. Totalt svarade 15-åringen för otroliga 107 poäng (71+36) på 30 matcher i P16-sammanhang, exklusive cuper, och nu står det klart att han belönas för sina framsteg.

Under onsdagskvällen skrev mittfältstalangen på ett ungdomskontrakt med Katrineholm Bandys A-lag, vilket gör honom till en del av den allsvenska truppen på samma sätt som ett år äldre Olle Ekholm blev under förra säsongen. Kontraktet sträcker sig över 3+2 år.

– Det är stort! Det är stort att klubben vill satsa på mig och jag tar det som någonting väldigt positivt. Det kommer att bli bra det här, säger Danielsson om kontraktet.

Redan under den gångna säsongen fanns Danielsson med på en rad A-lagsträningar, så det finns redan en viss försmak av vad som väntar.

– Det är ett helt annat tempo än vad vi brukar ha på våra träningar, men det är lärorikt, tycker jag. Det är den absolut största utmaningen skulle jag säga, säger han.

Jonas Åkerström, sportchef i Katrineholm Bandy, menar att den här typen av satsningar på egna, unga spelare är A och O för föreningens långsiktiga verksamhet.

– Här har vi en Katrineholmskille som visat en stadig utvecklingskurva under de senaste åren, är en duktig skridskoåkare, är väldigt spelintelligent för sin ålder och har en strålande inställning och attityd. Det är exakt den här typen av spelare som vi måste värna och försöka behålla i föreningen och det känns väldigt roligt att få chansen att se Gustav på sikt växa in i en allsvensk kostym, säger han.

Katrineholm Bandys A-trupp till säsongen 2020/21 per 26/3:

Pontus Ekström
Joakim Olofsson
Jimmy Jeschinsky
Olle Ekholm (U)
Emil Andersson
Lars Larsson
Victor Nilsson
Lucas Palm
Kristoffer Konttori
Marc Samuelsson
August Andersson-Rask
Robin Hellqvist
Linus Doktare
Philip Zander
Gustav Danielsson (U)

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link