Hoppa till sidans innehåll
Foto: TOBIAS STERNER

Klart: De lämnar Katrineholm Bandy

07 APR 2020 17:01
Katrineholm Bandy meddelar idag att sex spelare och en ledare från föregående säsong inte kommer att finnas med truppen in i säsongen 2020/21.
  • Uppdaterad: 07 APR 2020 17:01

Arbetet med nästa säsongs trupp har varit igång en längre tid och hittills har en rad nya kontrakt skrivits plus att Alexander Strand och Joel Rydergren har värvats in från Örebro SK respektive Vetlanda BK. I arbetet ingår det dock även att både fatta och få ta emot en del tuffa beslut. Nedan redogör vi för spelare och ledare som var en del av A-truppen säsongen 2019/20 som inte kommer att finnas med oss in i nästa säsong.

Katrineholm Bandy vill tacka Olle Larsson, Oscar Jepsen och Viktor Gogman för deras tid i föreningens A-lag. Samtliga tre spelare är egna produkter som representerat KB under hela sina karriärer och som alltid ställt upp på ett fint sätt för föreningen. På sportsliga grunder har dock beslutats att dessa inte erbjuds något nytt kontrakt inför nästa säsong.

– Det är aldrig enkelt att fatta den här typen av beslut, men det är dessvärre en del av jobbet. Det här är tre suveräna Katrineholmskillar som vi önskar all lycka i framtiden, både på och utanför isen, säger sportchef Jonas Åkerström.

I fallet Viktor Gogman är vi dock glada att kunna meddela att 26-åringen kommer att finnas kvar i organisationen kring A-laget då han framöver kommer att axla en roll som målvaktstränare. Han kommer även att genomgå den utbildning som finns för målvaktstränare.

– "Gogge" är en person som verkligen lever för bandyn och som fyller en stor funktion i vårt omklädningsrum. Att vi har lyckats hitta en bra möjlighet att få behålla honom i A-lagsverksamheten samtidigt som vi breddar vår ledarstab känns otroligt bra, säger Åkerström.

Föreningen vill även rikta ett stort och hjärtligt tack för många fina år till målvakten Henrik Karlsson, som meddelat sin avsikt att lägga målvaktssidan på hyllan. 25-åringen har, trots sin ålder, gjort hela nio säsonger i Katrineholm Bandys A-lag och där ofta varit en absolut nyckelspelare mellan stolparna.

– Vi hade förhoppningar om att kunna skriva ett nytt kontrakt med Henke, det ska vi inte sticka under stol med, men samtidigt så har vi den fullaste respekt för hans beslut och vi önskar honom all lycka till framöver, säger Jonas Åkerström.

Det sista beskedet på spelarsidan är att det inte blir någon fortsättning i Katrineholm Bandy för Eric Lisell. 27-åringen från Köping var inlånad från IFK Motala under förra säsongen och gjorde ett starkt avtryck. Bevisligen ett så pass starkt avtryck att östgötarna valde att ge honom ett nytt elitseriekontrakt. Föreningen tackar Eric och IFK Motala för ett mycket gott samarbete under den gångna säsongen och önskar båda parter lycka till framöver.

– Vi hade verkligt stora förhoppningar om att lyckas göra Eric till vår spelare. Vi har varit oerhört nöjda med vad han gjort för oss under den gångna säsongen och vi var nära att knyta till oss honom permanent, men Eric är en väldigt amibitiös spelare med höga målsättningar, så när fortsatt spel i Elitserien blev en möjlighet så har vi full förståelse för att han valde det. Från första början var en del av tanken med att låna in Eric att ge honom chansen att använda oss som en språngbräda för att ta sig tillbaka till den högsta nivån och det har han bevisligen lyckats med. Det vittnar om att även vi har gjort ett bra jobb och nu kan vi bara önska honom och IFK lycka till framöver, säger Jonas Åkerström.

På ledarsidan vill Katrineholm Bandy rikta ett stort tack till lagledare Pär Hellqvist, som tackar för sig efter två säsonger.

– "Pärra" har gjort väldigt mycket nytta i arbetet kring A-laget, både genom att bidra med ett stort leende och med en hög kravställning på sig själv och alla runt omkring honom. Vi hoppas att vi får fortsätta se mycket av honom nere på Backavallen, om än inte i den här rollen, säger Katrineholm Bandys sportchef, Jonas Åkerström.

Katrineholm Bandys sportgrupp har även informerat Oscar Larsson, som förra säsongen fanns tillgänglig på ett utvecklingsavtal från Eskilstuna BS, att föreningen inte ämnar förnya det avtalet.

Katrineholm Bandys A-trupp 2020/21 just nu:

Pontus Ekström
Joakim Olofsson
Jimmy Jeschinsky
Olle Ekholm (U)
Emil Andersson
Lars Larsson
Victor Nilsson
Lucas Palm
Kristoffer Konttori
Marc Samuelsson
August Andersson-Rask
Robin Hellqvist
Linus Doktare
Philip Zander
Gustav Danielsson (U)
Alexander Strand (NY)
Joel Rydergren (NY)

Ledarstaben:

Roger Carlsson, huvudtränare
Patrik Nilsson, hjälptränare/material
Martin Silow, material
Viktor Gogman, målvaktstränare

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link