Hoppa till sidans innehåll

KLART: Fredrik Öjdahl gör comeback

14 MAJ 2020 10:58
Katrineholm Bandys meste spelare genom tiderna, Fredrik Öjdahl, har bestämt sig för att göra comeback i Bandyallsvenskan efter ett års uppehåll.
  • Skapad: 14 MAJ 2020 10:58

När Katrineholm Bandy bildades 2007, som en effekt av sammanslagning av Katrineholms SK och Värmbol Katrineholm BK, så var en då 19-årig Fredrik Öjdahl en del av A-truppen. Sedan dess har den mångsidige försvararen bland annat hunnit med tre Elitseriekval och en säsong i Elitserien med klubben och säsongen 2018/19 gjorde han två mål i den sista grundseriematchen, vilket ledde till att laget undvek direktnedflyttning till Division 1.

Efter den säsongen kände dock 31-åringen att det var dags att tacka för sig på elitnivå, men efter bara ett års frånvaro har suget efter bandyn blivit för stort. Under onsdagskvällen blev det klart att föreningens meste spelare genom tiderna kommer att göra comeback i A-laget till säsongen 2020/21.

– Jag har väl känt under hela vintern att det fortfarande är roligt och det tog emot lite att stå på sidan förra säsongen. Samtidigt hade jag mycket annat för mig och kände väl att det var ett ganska välbehövligt år för att ladda lite batterier och få lite sug. Det var längesedan jag var såhär sugen på bandy såhär tidigt, säger "Löjjan".

Genom åren har Öjdahl fungerat som en mångsidig defensiv spelare som, utöver att spela back, även har frekventerat libero-, halv- och mittfältspositioner.

– Det finns helt plötsligt en hel dell konkurrens på backpositioner och där bak där jag brukar husera, så vi får se lite vart "Gubben" (Roger Carlsson, huvudtränare reds. anm.) vill placera mig, säger han.

Sportchef Jonas Åkerström kan därmed nöjt konstatera att det nu finns 18 pusselbitar på plats i lagbygget till kommande säsong och att det återigen kommer att finnas en rödblå nummer 4 ute på isen glädjer honom mycket.

– Det är jätteroligt att få in Fredrik igen. Det är en kanonkille som är den som har varit med mest av alla i den här föreningen och det är någonting att hålla sig i när det blåser lite. Det är en kille som är användbar på många positioner och det betyder jättemycket, säger Åkerström.

18 spelare i truppen innebär att det inte är sådär otroligt mycket Silly Season-arbete kvar för Jonas Åkerström och hans sportgrupp, men ännu är den sista pusselbiten inte lagd. Bland annat fortsätter arbetet med att få till en kontraktsförlängning med mittfältsgeneralen Jesper Ekström.

– Det är väl egentligen två stora pusselbitar kvar att lägga. Den ena är "Jeppe", så är det ju, och där handlar mycket om den sociala biten och om arbete, eftersom han fortfarande bor kvar i Linköping, som vi måste pussla ihop lite. Där tror jag att vi har lite kvar att göra, tidsmässigt, innan vi kommer till ett beslut, men förhoppningsvis är det även ett namn till utifrån som kommer att komma in. Skulle det falla väl ut så tror jag att vi kan stänga butiken inom 14 dagar, säger Jonas Åkerström.

Katrineholm Bandys trupp inför säsongen 2020/21:

Pontus Ekström
Joakim Olofsson
Jimmy Jeschinsky
Olle Ekholm (U*)
Niklas Eriksson
Emil Andersson
Lars Larsson
Victor Nilsson
Lucas Palm
Kristoffer Konttori
Marc Samuelsson
Robin Hellqvist
Linus Doktare
Philip Zander
Gustav Danielsson (U*)
Alexander Strand (NY)
Joel Rydergren (NY)
Fredrik Öjdahl (NY)
Gustaf Doktare (TR**)

*Spelar på ett ungdomsavtal

** Med i träningstruppen

Katrineholm Bandys ledarstab för säsongen 2020/21:

Roger "Gubben" Carlsson, huvudtränare
Anders Heurlén, ass tränare
Patrik Nilsson, hjälptränare/materialare
Martin Silow, slipare/materialare
Viktor Gogman, målvaktstränare
Klas Larsson, lagledare (NY)
Anders Nilsson, slipchef (NY)

Se hela intervjun med Fredrik Öjdahl i spelaren ovanför artikeln och hela intervjun med Jonas Åkerström nedan.

Skribent: Martin Gustafsson
E-post: Adressen Gömd

FACEBOOK

INSTAGRAM

Postadress:
Katrineholm Värmbol BS - Bandy
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Besöksadress:
Tegnérvägen 6
64136 Katrineholm

Kontakt:
Tel: 015012130
E-post: This is a mailto link